Bestøverbrak udskudt - men ikke for at hjælpe landmændene i historisk vådt år

Ugen På Spidsen: Fristen for såning af blomster- og bestøverbrak er normalt 30. april. Men for at blomsterblandingerne skal kunne etableres ordentligt, så de kan danne fødegrundlag for de bestøvende insekter, er fristen netop udskudt til 14. maj. Det manglede da også bare, mener ugens klummeskribent på Mark.

"Jorden er flere steder i Danmark endnu ikke egnet til udsåning af blomster- og bestøverbrak. Der er nemlig faldet næsten 50 procent mere nedbør i denne vinter, end der normalt gør. Marts var relativt normal i forhold til nedbør, men i april har vi foreløbigt haft 100 pct. mere nedbør end normalt. Jorden er i store dele af landet så vandmættet, at det er besværligt at så blomster- og bestøverbrak inden fristen 30. april 2024.

Det er vigtigt, at blomsterblandingerne etableres...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.