Nye midler løser ikke problemer med resistens

Problemer med svampesygdomme, der udvikler resistens, skal blandt andet løses ved at blande midler med forskellig virkemekanisme.

Effekten af svampemidlerne er under pres. Derfor er det vigtigt, at den enkelte landmand tager ansvar i forhold til at mindske risikoen for, at svampene udvikler resistens,« siger Lise Nistrup Jørgensen.

Hun tilføjer, at det, ud over at dyrke resistente sorter, bedst gøres ved at sprøjte så få gange som muligt samt at blande midler med forskellig virkemekanisme. Derudover er det vigtigt at bruge robuste doseringer, så antallet af sprøjtninger kan holdes nede.

Ingen lette genveje

Selvom der er udsigt til, at vi i de kommende år får nye midler til rådighed, løser det ikke problemerne med, at svampene udvikler resistens.

»De nye midler skal bruges med omtanke. Når det gælder bekæmpelse af meldug, er der udsigt til, at vi får to nye midler: Talius og Input EC 460,« siger Lise Nistrup Jørgensen.

Hun tilføjer, at Talius er velafprøvet og bekæmper meldug meget effektivt sammenlignet med de øvrige meldugløsninger. Input EC 460 har også god effekt mod meldug. Midlet indeholder ud over spiroxamin også prothioconazol, som er en triazol. Derfor kræver brugen af Input EC 460, at man er meget opmærksom på, at brugen af prothioconazol tidligt i foråret kan bidrage yderligere til resistens overfor septoria. Revysol er en spændende ny triazol. Midlet har ifølge Lise Nistrup Jørgensen vist god effekt på de resistente typer af septoria.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.