Rødsvingel er høstet imellem bygerne

Høsten gik i gang 5-7 dage før beregnet, da vejrudsigten meldte flere dages storm og regn.

1. juli startede vi med at høste rødsvingel. Det var 5-7 dage før beregnet og ikke optimalt, da noget var modent og andet ikke, men vejrudsigten meldte flere dages stormvejr, hvor vi risikerede at få mange frø på jorden, fordi sorten Wagner er ret spildsom. Så vi valgte at høste det tidligt pga. storm og regn i vejrudsigten«, fortæller Ole Holmenlund fra Stevns.

De 24 hektar rødsvingel blev høstet over tre dage imellem regnbygerne, og det er han rigtig glad for, at de gjorde. For efterfølgende blev det et gedigent møgvejr med 35 mm regn og blæsevejr over fire dage.

»Frøet har ligget på lager til tørring siden høst. Vandprocenten fik vi ikke taget ved høststart, da det bare skulle klippes af i en fart. Marken har nok givet middeludbytte - det var en tynd første års mark. Så jeg er godt tilfreds«, siger han.

Mere høst i næste uge

Resten af frøgræsset ser ud til at have klaret stormvejret OK. Det meste er ved at være høstklart, så næste uge står i høstens tegn. Halvdelen af engrapgræsset skårlægges, resten høstes direkte. Det samme gælder rajgræs.

»Engrapgræsset er ved at være modent. Så vi prøver nok at høste det, der skal høstes direkte, i morgen - hvis vejret er til det. Sorten Miracle er dog ikke spildsom, så den kan sagtens blive stående«, fortalte Ole Holmenlund i onsdags.

Onsdag blev den del af rajgræsset, der var mest vindudsat og ikke lå helt ned, også skårlagt. Mens engrapgræs og strandsvingel først skårlægges lørdag - efter fredagens regn.

I spinat er hanplanterne nu fjernet. Fjerde og sidste svampesprøjtning sker i weekenden med Propulse og Signum.

Faktaboks

Ole Holmenlund

  • Driver Ny Holmegaard med 220 hektar ved Hårlev på Stevns.
  • Afgrøder: Engrapgræs, rødsvingel, rajgræs, strandsvingel, spinat, sukkerroer, ærter, vinterhvede, maltbyg.
  • JB: 5-7.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.