Rødsvingel gav under middel

Udlægget var svagt, så det gav lavt ud-bytte. Frøene er lette.

Vi er begyndt at høste rødsvingel direkte. Vi har kun én sort, men noget er lagt ud i vårbyg i foråret og noget i vinterhvede i efteråret. Vi har høstet det, der er lagt ud i vårbyg. Vandprocenten var 13, mens den var 15 i det andet, så det har vi ventet med«, fortæller Frederik Rasmussen.

Den høstede mark gav under middel, men det forventede han pga. et svagt udlæg.

»Der kom næsten ikke noget lige efter byghøst, så det var et eksperiment at lade udlægget stå. Men så begyndte det at komme stille og roligt. Jeg tror også på, at økonomien er bedre end i omsået korn«.

Resten af rødsvinglen vil give middel udbytte, vurderer han. Marken er meget kraftig, men frøet vejer ikke ret meget, viser første høst.

Nedjusterer kornet

Ambitionerne om rekordhøst i korn, som han så frem til sidste gang, er også nedjusteret.

»Vi har fået masser af vand, men ikke den sol og varme, jeg havde håbet på i de sidste tre uger. Så kornet vejer nok mindre, end jeg håbede på, og havner nok tættere på et middel-udbytte«, anslår han.

Spinaten er lige svampesprøjtet for fjerde gang - mod skimmel. Og i næste uge skal hanplanterne slåes væk.

»Roerne ser rigtig godt ud - med meget top. Vi skal til at luge for stokløbere, vildroer og flyvehavre. Der er heldigvis ikke meget. Første svampesprøjtning er om to uger«.

Faktaboks

Frederik Rasmussen

  • Eriksholm v. Maribo, Lolland.
  • Driver 330 ha ren planteavl.
  • Dyrker sukkerroer, spinat, strandsvingel, rødsvingel, vårbyg og vinterhvede.
  • Jordtype: JB 6-7. Jorden pløjes.
  • Udfordring: Roerne på 11,5 ha er ikke bejdset med Gaucho.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.