Vandingen er sat på stand-by

Jacob Sig er i tvivl om, hvad han har få- et for vandingen i år.

Der er kommet en del regn de sidste 14 dage - 50 mm bare den sidste uge. Så der er ikke noget, der tyder på, at vi skal vande lige nu«, fortæller Jacob Sig Hansen, der har parkeret de 30 vandingsmaskiner indtil videre. Han håber på, at de er helt færdige med at vande korn og rajgræsfrø, men regner med, at vandingsmaskinerne skal findes frem igen til kartofler og hestebønner undervejs i kornhøsten.

»Indtil nu har vi vandet hvede og rajgræsfrø fire gange, vårbyg to gange og kartofler og økologiske hestebønner to gange. Det er lidt mindre end normalt. Man kan faktisk diskutere, hvor meget vi har fået for at vande i år. For hver gang, det har været ved at brænde på derude, så er der kommet regn, men på det tidspunkt har vi jo allerede vandet, da det er kritisk at komme bagud«, siger han.

Ikke skimmel i kartofler

Endnu har de ikke kunnet finde skimmel i kartoflerne, der sprøjtes ugentlig i denne tid - lige nu for fjerde gang.

»Jeg er glad for, at vi har kunnet holde skimmel væk fra kartoflerne. De ser godt ud. De har en fin oprejst top, der alligevel har en pæn størrelse«, fortæller Jacob Sig.

Afgrøderne står generelt godt, og han tror på en god høst. Vinterbyghøst starter de med i næste uge og rajgræsfrø ca. 1. august. Vårbyg står også godt, men ukrudtssprøjtningen har ikke været helt nok.

Faktaboks

Jacob Sig Hansen

  • Driver S.N.Agro ved Fasterholt. 880 hektar i et ApS med forældre. 6 ansatte.
  • JB1 med 280 hektar kartofler, rajgræs, vårbyg, vinterbyg, vinterhvede og vårraps til fremavl.
  • 500 søer, 6.000 slagtesvin.
  • Udfordring: Vander med 30 vandingsmaskiner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.