Østrigske såmaskiner testes i Danmark

Pöttinger har fået testet flere maskiner på dansk grund, bl.a. hos Brdr. Langhoff nær Kolding.

Flere producenter får af og til testet deres nye maskiner i Danmark. Det skyldes bl.a. meget varierede jordbundsforhold og det faktum, at danske landmænd og maskinstationsejere er teknisk interesserede og ofte gode til at give tilbagemeldinger om produktet.

En af de producenter, der har benyttet sig af muligheden, er østrigske Pöttinger.

»Vi har i de senere år testet forskellige såmaskinekombinationer i Danmark. Hvert år har naturen jo en ny overraskelse for landmændene. Et år er det tørt med mulighed for et såbed med fem centimeter fin krummestruktur på overfladen, hvor det året efter kan være vådt med klumper af rå ler på overfladen. En såkombination skal være i stand til at tilpasse sig til forholdene«, siger Pöttingers danske salgschef Lars Andreasen om fornuften i at teste maskiner i Danmark.

Øjenåbner

Pöttinger har fået testet maskiner hos Brdr. Langhoff, der driver et planteavlsbrug på 350 hektar samt tilhørende maskinstation. De stiftede først gang bekendtskab med Pöttinger tilbage i 2015. Bedriften er beliggende på halvøen Sønder Stenderup nær Kolding, hvor også noget af Danmarks kraftigste jord forefindes.

Efteråret 2015 blev begyndelsen på et bekendtskab, der efterfølgende er blevet gavnligt for flere parter. Ved en tilfældighed fik Brdr. Langhoff mulighed for at få et Pöttinger såsæt på prøve.

»Det var nok en øjenåbner for brødrene, men også for Pöttinger. Ingen i området var bekendt med mærket, og referencerne var derfor også minimale«, siger Lars Andreasen.

Oplagt til test

»Efterfølgende har forholdet til brødrene og Pöttinger udviklet sig, da forholdene og den kraftige jordtype i området er oplagt til test og udvikling af maskiner. I de senere år har Brdr. Langhoff haft forskellige typer af såmaskiner til test«, siger Lars Andreasen.

Senest var en rotorharvekombination fra Pöttinger i marken hos Brdr. Langhoff.

»Gennem mange år har der været benyttet rotorsåsæt i området. Rotorharvekombinationen er nem og hurtig at indstille. Arbejdsdybden må ikke være dybere end det niveau, hvor frøet er placeret, og ydermere er det særdeles vigtigt, at jorden er pakket under frøene, så der opnås en kapillærvirkning«, siger Lars Andreasen.

Faktaboks

Brdr. Langhoff:

  • Planteavlsbrug og maskinstation i Sønder Stenderup ved Kolding.
  • Områdets kraftige jordtype gør det oplagt til test.
  • Brdr. Langhoff har haft flere Pöttinger maskiner til test.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.