Søndag aften kom uventet nyhed om et af branchens mest prestigefyldte jobs

Der er gang i jobkarussellen i maskinbranchen, både på højeste globale plan, hos en kendt dansk maskinproducent - og her på redaktionen.

God mandag morgen.

Hvordan skildrer en af verdens største nyhedsbureauer et uventet jobskifte søndag aften hos Case IH og New Holland?

Jo, der kom en overraskende udmelding om topjobbet hos CNH Industrial i går. Det vender vi tilbage til her i morgenposten, hvor jeg i det hele taget byder på en masse jobnyt – inklusiv mit eget virke – og det som må være traktorbranchens første Chief Tractor Officer-stilling.

Mere om alt det med jobsene lige om lidt. Først et par aktuelle nyheder fra strømmen af nyheder for alle os, der følger med i stort og småt indenfor landbrugsmaskiner – og alt det, som også foregår i branchen omkring dem.

CNH sælger sin plovfabrik

Som det næppe er forbigået manges næse i Danmark, så blev Kongskildes redskaber overtaget af CNH for nogle år siden. Som en af del af handlen indgik også den svenske plovfabrik Överum. Den er nu blevet solgt fra til en tysk køber, lyder det fra flere svensker medier – der også beretter om, at den nye ejer fortsat skal levere plove til New Hollands program.

Læs mere her:

CNH sælger svensk plovgigant

Syv års lavpunkt

Det europæiske maskinmarked kører ikke i fasttrack for tiden. De europæiske producenter i Cema spørger hver måned deres medlemmer om markedet, og lige nu når vi det laveste niveau i syv år, lyder det i april-undersøgelsen, hvor det konstateres, at der rundt omkring i Europa står en masse maskiner ude hos forhandlerne, der venter på en køber.

Læs mere her: Undersøgelse: Det bugner med maskiner

Agnellis maskinselskab skifter topchef

Og så til historien bag overskriften her til morgen.

For tre år siden ansatte CNH en ny topchef. Scott Wine var vant til at lede og få ATV-producenten Polaris til at blomstre. Siden var han med til at få opsplittet CNH, så det blev en ren producent af traktorer, entreprenørmaskiner og noget landbrugsudstyr, mens lastbilproducenten Iveco og motorproducenten FPT blev selvstændige enheder.

Søndag aften blev det så meldt ud, at tre års-planen, som han var ansat til at eksekvere, som det hedder i corporate lingo, var veloverstået – og at han nu forfølge nye mål i karrieren. Nyheden var også hurtigt forbi de store nyhedsbureauer. Når Bloomberg skal placere, hvad CNH er for en størrelse, så bliver det med introduktionen af den italienske Agnelli-familie, som hovedejer i rubrikken, der lige får landet den opgave – og så tænker mange nok også, ja, nå ja, det her en historisk noget med Fiat og fodboldklubben Juventus at gøre. Og det er jo ikke helt fejlagtigt. Og afløseren? Topchefen hentes fra Iveco – så det bliver i familien så at sige.  

Mølbro skifter

Chefskiftet der trak flest overskrifter i den forgangne uge, var hos sliddelsproducenten Mølbro, der pludselig sendte en meddelelse ind til Erhvervsstyrelsen om, at medejer Peter Pedersen nu varetager direktørposten.

Læs mere her: Slut med plovdele for direktør

 

Skiftedag på maskinredaktionen

I denne spaltes eget bagland, maskinredaktionen på LandbrugsAvisen, er det også skiftedag. Efter fem-seks år som fast morgenduelig skribent hver mandag morgen og teamleder for redaktionen, så skifter jeg dags dato selv over til vores hold, der skriver om renter og kornpriser. Det har været en udsøgt fornøjelse at fare rige og land rundt og se på nyt grej – og ikke mindst møde ufattelig mange passionerede mennesker, der lige fandt på en lidt bedre løsning – eller bare måtte eje verdens mest unikke, bugserede mejetærsker eller en ildsjæl som ham her:

 

 

Jeg har fået lov til at tage pengedelen og brancheudviklingen med mig i det nye job, så maskinbranchen slipper ikke helt for mig… Til gengæld giver jeg trygt stafetten videre til en sand schweizerkniv af en kollega. Danmarks dygtigste traktortester og fotograf på landbrugsområdet, John Christensen vil fremover også styre vores maskinstof. Og til læserne skal der også lyde en stor tak for at følge med – og komme med en masse indspark og ideer til den næste historie. Vi ses i LandbrugsAvisen!   

John Deere søger influencer

I dagens sidste nyhed om jobmarkedet i maskinbranchen springer jeg videre til John Deere. De skifter hverken CEO eller CFO, som en topchef og økonomidirektør hedder nu til dags. Til gengæld søger de deres første sociale medier influencer i en stilling, der nærmest lyder som traktorchefen over dem alle, Chief Tractor Officer. Det kan et eller andet – i hvert fald skal man være influencer og kunne formidle det hele i korte videobider – og være klar til at rejse USA rundt for en beskeden aflønning på 192.000 dollars…. Var det noget, så er tippet hermed givet videre:

John Deere Chief Tractor Officer    

Tak for nu. Finans- og økonomiredaktør Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.