Case afprøver også gas på fremtids gummiged
CNH har introduceret fremtidskoncept på en Case gummiged, der minder en del om New Hollands methantraktor.

Der er flere referencer til New Hollands gas-drevne traktorkoncept på den Case gummiged, som blev introduceret op til den store messe for entreprenørmaskiner i sidste uge, Bauma, i tyske München.

Ligesom New Hollands futuristiske traktor har CNH også indsat en FTP-motor, der skal køre på gas på gummigeden Case Tetra.

Mens CNH og New Holland har proklameret, at den gas-drevne traktor skal introduceres på markedet inden for de kommende år, er Case Construction foreløbig lidt mere forsigtig og kalder gummigeden med projektnavnet Tetra for et fremtidskoncept.

Koncept eller ej, så ligner de hinanden ganske meget på motorsiden. Tetra leveres med en seks-cylindret NEF motor, der yder 230 hk.

CNH-koncernens eget motormærke, FTP, har da også leveret gasdrevne motorer længe til bl.a. Iveco-lastbiler inden for eget hus.

Starter med ansigtsscanner

Ligesom på New Holland-traktoren er touch screen-teknologien, som man kender den fra sin smartphone, integreret i skærmene.

Den nye gummiged har også taget sidespejlene væk, så man i stedet ser, hvor man er på en skærm.

For mange er det måske ikke helt nyt. Til gengæld kan det være første gang, at man starter en maskine ved hjælp af en ansigtsscanner.

Faktaboks

Fossilfrie maskiner:

  • På entreprenørmessen Bauma blev der vist en del el-drevne maskiner. 
  • CNH tror på, at biogas-motorer bliver en af vejene i den fossilfrie fremtid. New Holland har også en gas-drevet traktor. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.