Claas og John Deere vil udveksle data

Få adgang til dine data uanset hvilken platform du benytter. Det er målet i nyt samarbejde.

Deling af data bliver et stadigt større element i landbruget.

Men det er ikke uden udfordringer i virvaret af data, som man ofte ikke kan læse på tværs af de forskellige traktormærker.

For at gøre det lettere for brugerne har Claas og John Deere derfor indgået et samarbejde, som skal garantere en gnidningsfri overførsel af data mellem de to mærker.

Trejde partner i aftalen er 365 Farmnet, og flere virksomheder vil givetvis slutte sig til samarbejdet på sigt, oplyser parterne bag.

Direkte synkronisering

Men hvad indebærer samarbejdet egentligt?

I dag har alle tre parter sine egne portaler: Claas Telematics, John Deere Operations Centre og 365FarmNet Portal.

Hvert mærke benytter en online cloud-løsning, så man kan logge på portalerne så snart, der er internet. Fremover vil data kunne deles på tværs af disse.

»Vi kommer til at overføre data mellem hinandens portaler, så brugeren kan se disse data, uanset om man bruger John Deeres, Claas’ eller 365 FarmNets portal«, fortæller Alexander Berges, marketingansvarlig, John Deere.

»Det bliver den første cloud-til-cloud løsning i landbruget, hvor vi får synkronisering i real-time mellem de forskellige servere«, fremhæver Klaus-Herbert Rolf, netværksansvarlig hos 365 FarmNet.

Data, der kommer fra for eksempel en Claas traktor til Telematics-portalen, bliver således automatisk synkroniseret til de andre portaler, og parterne garanterer, at man uden bøvl vil kunne læse de data, der bliver udvekslet.

Første step: Maskindata

I første omgang vil DataConnect, som systemet hedder, håndtere al væsentlig maskindata. Det indebærer for eksempel brændstofniveau, maskinens lokalitet, fremkørselshastighed og eventuelle fejl.

Næste step i projektet - og der hvor det for alvor bliver spændende - er overførsel af tildelingskort, A-B linjer og så videre.

»Vi arbejder på at kunne overføre disse data også. Men det bliver næste trin. Vi vil gerne have nogle flere parter med i samarbejdet om DataConnect, inden vi lancerer en endelig løsning med markkort og guidance-linjer«, siger Frank Drexler, ansvarlig for salg og service hos Claas.

DataConnect lanceres på Agritechnica, og det er planen, at systemet bliver operativt fra begyndelsen af næste år.

Faktaboks

DataConnect:

  • Er et samarbejde mellem John Deere, Claas og 365 FarmNet
  • Kan synkronisere data mellem alle tre cloud-løsninger
  • Brugeren kan benytte den portal, man ønsker, og samtidig få data fra andre mærker

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.