Danfoss udvikler billig og brugervenlig præcisionsteknologi

Et projekt med målet at forsyne landmænd med præcisionsteknologi til en brøkdel af konkurrenternes pris er i gang hos Danfoss.

Præcisionslandbrug er for dyrt og for indviklet for små landbrug, og det skal der laves om på. Sådan lyder opsummeringen fra Søren Winkler.

Den sønderjyske svagstrømsingeniør er iværksætteren bag Danfoss’ projekt, der om ca. to år forventes at kunne tilbyde en samlet pakke med præcisionsteknologi på det danske marked. Prisen på den samlede løsning forventes at blive under 20.000 kr.

Et vigtigt element i løsningen, er den dataindsamling, som man bør foretage i et præcisionslandbrug. Den forventer Søren Winkler, at man kan automatisere, så landmanden ikke selv skal arbejde med tallene. Med præcisionspakken vil Danfoss gøre det muligt at anvende systemet Cloudfarms til databehandlingen.

»Det vigtigste er, at landmanden selv ejer alle sine data, og at det gøres let for ham at få det største udbytte af dem. I dag er det alt for kompliceret«, forklarer han.

Det samlede mål er at sænke adgangsbarrierne for landmændende, så det også bliver interessant selv for helt små landbrug at bruge den nye teknologi til de trivielle opgaver.

 

Projektet er stadig i testfasen, hvor teknologi og komponenter skal afprøves. Til det har Søren Winkler indgået et samarbejde med 16 landmænd i området, der lægger bedrift til at teste udstyret.

»Indtil videre er der god respons fra deltagerne, og det er i sidste ende dem, der er bedst klar over, hvordan teknologien skal fungere i praksis, da de har hænderne i jorden hver dag«, lyder det fra Søren.

»Den lave pris holder vi ved at indkøbe lette, men velfungerende komponenter og holde et lavt dækningsbidrag modsat de store elektronikproducenter«.

Danfoss dronen

Det var fascinationen af droner, der fik startet propellen på Søren Winklers præcisionsprojekt, og det er da også hans selvudviklede drone, Performancedronen, der står som frontfiguren for den samlede løsning til præcisionslandmanden. På besøg hos Søren ved Danfoss står en prototype af den nye sorte drone, der minder om et militært spionfly i miniatureudgave.

»Der er lagt kræfter i at gøre dronen så let, effektiv og selvstyrende som muligt«, siger Søren Winkler og fortæller, at den lille drone selv starter flyvningen fra sin ladestation vertikalt, bevæger sig rundt og tager billeder på en indkodet rute, hvorefter den igen kan lande på sin base, oplade og gentage proceduren.

Faktaboks

20.000 kr. for Danfoss’ præcisionsløsning med:

  • 1 RTK-GPS Base: Med en radius på op mod 20 km. Sender signal til styring af flytbare apparater med 1-2 centimeters nøjagtighed.
  • 1 Drone: Selvstyrende og selvopladende med 3.000 ha. dækket pr. opladning. Præcise billeddækning med 368 megapixel pr. sekund.
  • 3 Rat: Til montering på flytbare apparater for GPS-styring.
  • 4 Motor invertere: Til montering på flytbare apparater, for GPS-styring.
  • 15 Dataindsamlings-stationer:
Til placering i markjord, hvor de opsamler jord- og vejrdata.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.