Den klassiske traktor fortsætter i de næste 10 år
Alternative brændstoffer kan udløse et markant skifte fra traktorer til robotiserede maskiner.

Mens forskellige størrelser og designs af autonome maskiner dukker op på landbrugsscenen, får det ikke Case IH til at sadle om lige med det samme. Det slår Dan Stuart, marketing direktør, Case IH, fast.

»I dag har vi allerede en mængde af automatisering på vores maskiner. Og i de næste fem til 10 år vil vi givetvis fortsætte med at udvikle automatiserede løsninger til den klassiske traktor, som vi kender den i dag«.

Han forklarer, at Case IH har en meget åben tilgang til robotter og automatiserede løsninger, og at Case IH også selv har emnet ret højt prioriteret på udviklingsbudgettet.

Magnum uden kabine

»Et eksempel er vores førerløse Magnum uden kabine, som vi viste for nogen tid siden. Vi har ikke i sinde at søsætte traktoren som et kommercielt produkt, men den rummer teknologier, vi kan bruge i kommercielle traktorer«.

»Samtidig viser den, at vi er til stede på scenen for førerløse maskiner, og at vi tager automatisering alvorligt«, fortæller han og fortsætter:

»Personligt tror jeg, at alternative brændstoffer vil kunne være en generator for at ændre designet på den klassiske traktor fra, hvad vi ser i dag, og over til mere specialiserede enheder afhængig af deres funktion«.

»Hvis en traktor i fremtiden kun skal køre på el, er der måske ingen grund til at have en motor placeret i fronten«, tilføjer Dan Stuart.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.