Ekstra linje på sprøjten klarer rækkeafgrøder
Dammann kan med en ekstra linje på sprøjten skifte mellem sprøjtning af række- og normale afgrøder - og sågar rykke linjen efter afgrøderne.

Tyske Dammann er specialist, når det gælder plantebeskyttelse med de grøn/gule sprøjter. På Agritechnica viser virksomheden et nyt system, hvor man ud over den normale væskelinje med dyser har en ekstra af slagsen beregnet til sprøjtning af rækkeafgrøder.

På den ekstra linje er dyserne placeret med 25 centimeters mellemrum og bearbejder en bredde på 20 til 30 centimeter afhængigt af dysevalg. Men dyserne kan lukkes af enkeltvis, og samtidig kan hele rørføringen med dyserne justeres til højre og venstre for at ramme rækkeafgrøderne helt præcist.

»Man kan bruge GPS til at justere dyserne til rækkerne. Det er også muligt at bruge kamerastyring eller specifikke så-tildelingskort, hvor hver kerne er præcist angivet, så systemet ved, hvor rækken befinder sig. Man kan også justere manuelt«, fortæller Nadine Dammann, administrerende direktør.

»Med systemet er vi klædt på til, at landbruget går mere mod mekanisk ukrudtsbekæmpelse som følge af fremtidige glyphosat-forbud. RSD-systemet kan monteres på alle vores modeller af sprøjter«, tilføjer Nadine Dammann.

Konstant dråbestørrelse

En anden og spændende nyhed fra Dammann er et nyt pulserende dysesystem, som også kendes fra visse af John Deeres sprøjter.

Men Dammann skiller sig ud ved at benytte både en almindelig dyse i kombination med den specielle, pulserende dyse.

»Med systemet kan vi ændre væskemængden eller kørselshastighed, uden at dråbestørrelsen ændrer sig. Men vi beholder den traditionelle dyse som hjælp for at få et så ensartet spredebillede som overhovedet muligt«, forklarer Oliver Hoinik, teknisk marketingansvarlig, Dammann.

Med den pulserende dyse ændrer man mængden af pulseringer afhængig af, om der er brug for mere eller mindre væske - op til 20 pulseringer pr. sekund. Det er her den almindelige dyse, som konstant giver en bestemt mængde, der sørger for at give et jævnt spredebillede i tillæg til pulseringerne.

Faktaboks

Justerer dæktrykket

  • På Agritechnica kommer Dammann også til at præsentere automatisk lufttryksregulering i dækkene. Systemet vil blive tilgængeligt på selvkørende og på trailersprøjterne og kan automatisk tilpasse trykket afhængig af vægten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.