Europæisk producent satser benhårdt på traktorerne

Argo Tractors har en imponerende egenproduktion af komponenter til sine 22.000 traktorer. Til gengæld går virksomheden i en stor bue uden om alt andet.

De står i skyggen af John Deere, CNH og Agco. Men med en kapacitet på over 22.000 traktorer i Europa er italienske Argo Tractors faktisk ikke så lille endda.

Fordelt på fem fabrikker i en radius af 25 kilometer har Argo Tractors sin produktion af mærkerne Landini, McCormick og Valpadana. Og ret atypisk fremstiller og bearbejder Argo selv mellem 70 og 80 pct. af samtlige dele til sine traktorer.

Det gælder for eksempel transmissioner, transmissionshuse, aksler, tandhjul, slutdrev og kabiner.

»Vi er langtfra en samlefabrik, der får dele leveret fra underleverandører. Ved at lave så mange dele selv kan vi sikre en høj kvalitet af det, vi laver. Vi kan også lynhurtigt omstille produktionen i forhold til ændringer i traktorproduktionen«, fortæller Antonio Salvaterra, marketing direktør hos Argo Tractors.

Egen CVT transmission

Argo Tractors fremstiller traktorer fra 23 til 310 hestekræfter. Landini topper ved 226 heste, mens McCormick når 310 heste med den nye X8-serie, der er ved at få lavet sin egen produktionslinje på fabrikken i Fabbrico, hvor også hovedkonteret ligger.

»Traktoren er større end noget andet, vi har haft, så den nuværende produktion kan ikke håndtere den«, forklarer Paolo Fracassini, øverste chef for produktionen hos Argo.

X8 og den lidt mindre X7 får desuden flere dele leveret udefra end de mindre traktorer.

»Styktallet er lavere for X8- og X7-serien, så vi får transmissioner fra ZF og foraksler fra Carraro til X8 og X7«, uddyber han.

Men Argo sætter alligevel en tyk streg under produktionsvirksomhed. I 2017 lancerede Argo sin egenudviklede CVT-transmission i nye X6-modeller fra 120 til 140 heste.

»I det interval så vi ingen gode løsninger fra eksterne virksomheder, så vi udviklede en trinløs transmission selv. Det er dyrt at gøre det ja, men hvis vi vil være med i front på traktorerne, er det en nødvendighed«, fastslår Antonio Salvaterra.

Vil ikke låse forhandlere

Med det understreger marketingdirektøren samtidig, at Argo Tractors fokuserer 100 pct. på traktorer alene.

»De seneste 10 år er meget ændret. I 2009 tog vi en beslutning om at gå 100 pct. efter traktorerne. Vi samlede vores produktion her i Italien, og vi frasolgte Laverda mejetærskerfabrikken - og gik så i gang med at udvikle en helt ny produktportefølje, så vi i dag står med et nyt og moderne traktorprogram«, mener Salvaterra og fortsætter:

»I modsætning til flere af vores konkurrenter vil vi ikke være full-line producent. Vi mener, det er en styrke at holde os til det, vi er gode til. Og på den måde låser vi ikke forhandlerne. Det står dem frit for at vælge de redskaber og maskiner, de vil sælge ved siden af traktorerne. Vi vil samarbejde - ikke diktere«, siger han.

Faktaboks

Argo Tractors

  • Privatejet: Argo Tractors S.p.A. er privatejet og ejes af Morra-familien - i dag af tredje generation, Valerio Morra.
  • Siden 1884: Landini blev etableret i 1884 med produktion af traktorer. I 1994 blev Landini S.p.A. købt af Argo, og i 2000 købte Argo McCormick og ejer også Valpadana. 
  • Kapacitet: P.t. er produktionen 15.000 traktorer årligt, men Argo har kapacitet til mellem 22.000 og 24.000 enheder afhængig af model. Argo har omkring 1.800 medarbejdere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.