Gravkoen slår traktorerne
Landbrugsmaskiner får baghjul hos en af landets største maskinhandlere.

Traktorer og mejetærskere har igennem årtier været kernen hos maskinhandleren SD. Kjærsgaard.

Men nu kan direktør Palle Kjærsgaard konstatere, at den otte-årige indsats som importør af maskiner og udstyr til byggepladser og andre brugere af entreprenørmaskiner nu har rykket ved de gamle magtbalancer hos landets ellers største forhandler af Case IH-traktorer.

»Når vi snakker maskinsalg, vil vi i 2019 være større på salget til entreprenører. Det har været lige, men i år tipper det«, siger han i forbindelse med selskabets nye årsresultat.

Her dykker indtjeningen fra seks mio. kr. før skat året før til ca. 2,2 mio. før skat for 2017/18.

»Årets resultat er mindre tilfredsstillende. De enkelte afdelinger har egentlig leveret et tilfredsstillende resultat, men omkostningerne har været større. Vi har haft investeringer i fortsættende tiltag, og det har kostet«, siger han og forventer, at bundlinjen efter 2019 er tilbage på normalt niveau.

SDK har netop sat en udvidelse af sin sjællandske afdeling i Karlslunde syd for København i gang.

»Vores satsning på construction er jo startet, fordi vi havde succes med Case IH-landbrugstraktorer. Nu har haft fremgang med Case Construction i alle otte år og tror også på det i 2019, selv om det ikke kan blive ved med at stige lige meget. Vi har også fået fire andre mærker ind, så det vil give fremgang igen«, siger han.

 

Større eftermarked

På landbrugssiden mærker Palle Kjærsgaard og co. også et stagnerende traktorsalg generelt i branchen.

»Dér ligger vi nok meget lige med markedsnedgangen«, siger han og konfirmerer, at det ligger omkring 20-25 pct. færre solgte traktorer i 2018.

Til gengæld er der fremgang på eftermarkedsdelen. I seneste kvartal er værkstedsarbejdet steget med 12 pct., siger han.

»Vi kan se, at folk gerne vil betale for specialisten. Vi er ikke billige, når du hører vores timepriser, men på summen af regningen er vi billige, fordi vi kan løse det hurtigt, når vores specialister rykker ud. Dér oplever vi en tilgang og har travlt«, siger han.

Skyldes stigningen ikke også, at folk reparerer i stedet for at købe nyt?

»Jo, det har nok også en effekt. Jeg er usikker på, hvor meget der skyldes, at folk vælger os til. Vi ser i hvert fald flere folk kommer ind med maskiner til service, som vi ellers ikke har solgt til«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.