HCP-direktør: Vi har fået en opbremsning i markedet

Nysalget har ikke kørt på skinner under corona, lyder det fra stor maskinaktør.

En af landets større maskinhandlere, HCP, kan godt mærke en effekt på nysalget på tværs af en række produktgrupper.

»Første kvartal gik nogenlunde fornuftigt. Men så har vi mærket en opbremsning på nysalget på de fleste brands«, siger koncernøkonomidirektør Sten Fähnø Thomsen.

På globalt plan har alle de store spillere som Agco, CNH og John Deere mærket markant vigende salg i måneder som marts og april.

Som de fleste aktører har HCP svært ved at spå om udviklingen i 2020 for sit maskinsalg, som dækker fire skandinaviske lande med Norge som det største marked.

»Jeg tror, at alle vil sige, at det er usikkert. Vi må tage bestik af, hvad der sker. Det kan også være, at der kommer nogle muligheder i markedet«, siger han og nævner, at konsolideringen i branchen vil fortsætte, og at det kan give muligheder for nye samarbejder i branhcen.

Et eksempel inden for HCP’s egen verden er et nyt samarbejde med AE Maskiner, der med 25 mand flytter ind i HCPs eget værksted i Randers og fremover skal stå for service over for HCPs egne kunder og få udnyttet det store maskincenter langt bedre, end HCP selv har formået.

Forleden kunne HCP offentliggøre et driftsresultat for 2019. Underskuddet på driften på 2,5 mio. kr. ud en af omsætning på 269 mio. kr. var lidt dårligere end sidste år. Blandt stenene i skoen var udviklingen i detailforretningen i Randers og en større oprydning på lageret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.