Kæmpe rabatstigning på dieselolie
Kornbasen har analyseret rabatternes udvikling på dieselolie. De stiger hele tiden og har taget kæmpe ryk på bare ét år.

500 kr. Kornbasen har fulgt landmandspriser på dieselolie igennem en længere periode. Over 13 måneder konstaterer Kornbasen, at listepriserne er steget ca. 500 kr. på landbrugsdiesel, selv om råoliepriserne på referencetidspunktet har været den samme.

Den reelle landmandspris har nødvendigvis ikke været større, lyder analysen. I samme periode er rabatterne nemlig vokset tilsvarende og måske endda lidt mere for nogle landmænd.

»Vi har kunnet se, at spændet mellem råoliepriserne og listepriserne er blevet større. Samtidig ser vi, at rabatterne er vokset. For omkring to år siden lå mange rabat-satser omkring 1.400 til 1.800 kr. pr. 1.000 liter. Nu ligger det omkring 2.200 til 2.400 kr. alt efter mængder og tankstørrelse«, oplyser Søren Geert-Jørgensen, analytiker hos Kornbasen hos Vkst.

Fungerer konkurrencen i markedet?

»Det gør den på den måde, at rabatterne stiger med, og landmanden godt kan gøre en skarp handel. Men hvis man som landmand ikke følger med i markedet, og hele tiden spørger til den aktuelle rabatsats, så løber udviklingen fra en«, mener han.

 

Hvor store forskelle i rabatterne ser I landmænd får forhandlet sig frem til?

»Vi ser forskelle på flere hundrede kroner pr. 1.000 liter for samme forbrug. Det er vigtigt, at man hele tiden følger med i markedet. Enten hos os eller ved hele tiden at følge markedet og ikke kun årligt«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.