Specialdæk sætter større fodaftryk
Cupwheel er selvrensende og har større kontaktflade i forhold til traditionelle dæk.

Virksomheden Galileo fremstiller specielle dæk til entreprenør-, skov- og landbrugsbranchen. Et af dem er Galileo Cupwheel, der har en speciel, V-formet dækside, men som fortsat indeholder luft i selve dækket.

En anden virksomhed, Trelleborg, har lanceret sit såkaldte Pneutrac. Designet stammer faktisk fra Galileo, der har solgt rettighederne til at producere dækket i små dimensioner. De store dimensioner af dækket står Galileo for. Indtil videre i to dimensioner: 710/70 CW42 og 710/70 CW38.

I forhold til traditionelle traktordæk er Cupwheel-dækket i stand til at flexe mere i dæksiden uden at blive ustabilt sideværts. Den større fleksibilitet giver en række fordele.

»Dækket giver en væsentligt større trædeflade i marken, hvilket giver bedre trækkraft og lavere brændstofforbrug. Det er tilmed selvrensende i selv meget problematiske jordtyper«, fremhæver Rotem Sade fra Galileo.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.