Stort fald i salget af mejetærskere
Tørken slog hårdt ind på salget af mejetærskere sidste år. Til gengæld har salget af snittere og pressere været noget bedre end foregående sæson.

Efter tørken gik store dele af maskinsalget i stå. Mejetærskermarkedet har flere gange været meldt ramt i løbet af det seneste år.

Nu er der gjort regnskab på udviklingen i ’mejetærsker-sæsonen’ fra sidste efterår og til og med årets høst.

I forhold til året før faldt salget med 66 enheder, hvilket udgjorde et fald på 30 pct. og et endeligt facit på bare 158 nysolgte mejetærskere i Danmark.

Tallene blev offentliggjort torsdag af formand for Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen i forbindelse med hans beretning på Dansk Maskinhandlerforenings årlige generalforsamling.

Snitter brager frem

Mens tallene for mejetærskerne har været nedadgående, har maskinhandlerne også indhentet tal for udviklingen inden for salget af finsnittere og pressere, som også er store og vigtige enheder for maskinhandlerne.

Her steg salget fra 22 året før til 31 i perioden i år for finsnitterne, mens salget af pressere er steget fra 80 forrige sæson til 106 pressere til og med årets høst.

2018 blev også året, hvor der blev nyregistreret noget færre traktorer.

Markedet faldt med 506 styk i forhold til året før og landede på 1.409 styk.

Der er dog godt nyt. I år har maskinhandlerne og importørerne fået langt flere traktorer ud i markedet.

Fra januar til og med august er indregistreringen nemlig steget med 13,6 pct.

Faktaboks

Trends i salget:

  • Færre mejetærskere solgt i 2018/19.
  • Færre traktorer solgt i 2018, men flere i 19. 
  • Salget af finsnittere og pressere steg til og med høst 2019. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.