Vi køber igen nye mejetærskere
Salget af nye mejetærskere var stærkt faldende op til sidste høst. Men nu er det vendt, lyder det.

Bestiller man sin mejetærsker tidligt, bliver man også præmieret med klækkelige rabatter.

Mejetærskerfabrikanterne skal naturligt nok også nå at bygge maskinerne, og derfor er efteråret og den tidlige vinters salg af mejetæskere en god strømpil for, hvordan markedet udvikler sig i år.

Ifølge to af branchens hovedaktører, Claas og New Holland, er der grund til at tro, at markedet lander på et normalt niveau på 200 til 220 enheder mod styrkdykket på under 160 maskiner sidste sæson.

»Det er kommet rigtig godt i gang. Vi har haft travlt og har nået det mål, som vi havde sat op. Vi ville gerne have en stor andel inden nytår på vores sæsonmaskiner, og vi har stadig mange åbne leads«, lyder det fra salgschef for Claas Lars Johnsen, Danish Agro Machinery.

Hvordan ligger det niveau så i forhold til sidste år?

»Det er markant bedre. Vi er tilbage igen. Det er vores klare fornemmelse. Vi tror, at vi får et normalår igen«, siger han og peger på, at sidste sommers lancering af en helt ny generation Lexion-tærskere også spiller ind sammen med bedre tider for bl.a. svineproducenterne.

»Selvfølgelig kan vi mærke, at der er nogle, som har nogle huller, de stadig skal have fyldt op. Men stemningen bliver bedre, når landmændene tjener penge«, siger han.

Hos New Holland bekræfter salgschef Tonny Grønne tendensen.

»Vi har haft en positiv udvikling i salget i de sidste par måneder. Vi kan godt mærke, at der er spirende optimisme hos nogle af landbrugssegmenterne«, siger han og oplyser, at det ikke kun gælder hos svineproducenterne.

»Det er faktisk generelt. Det er oplagt svineproducenter, men det er også cash crop-producenterne nede på Lolland/Falster, som har bedre konditioner på sukkerroerne og bedre salg på kornet dernede«.

B2B rører på sig

Svineproducenterne kommer dog uden tvivl til at lægge nogle kroner hos New Holland i år.

Indkøbsforeningen B2B Bonus, hvor en række svineproducenter puljer deres indkøb sammen, har for nylig afsluttet et udbud på indkøb af mejetærskere.

Hvor Claas forrige gang løb med handlen, er det denne gang New Holland.

Udbuddet specificerer vilkårene, som svineproducenterne kan handle under. Foreløbig er det ukendt, hvor mange maskiner de bestiller over de kommende to år, som kontrakten varer. Sidste gang førte den samme handel til omkring 35 nysolgte maskiner.

Faktaboks

Plads til forbedring:

  • Sidste høst faldt salget af nye mejetærskere med 30 pct. 
  • Der blev kun solgt 158 nysolgte mejetærskere i Danmark. Foregående år var tallet over 200 styk. 
  • Salget opgøres årligt pr. 1/9. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.