Betalt indhold af Kramp Danmark

Ekspert: Landbrugets teknologiske udvikling er eksplosiv

Alle aspekter af landbruget er præget af, at teknologien og digitale værktøjer gør deres indtog. Når først landmanden får smag for at benytte sig af teknologiske hjælpemidler i driften, så griber det om sig. Det forklarer director for Digital Crops ved SEGES Innovation Jesper Riber Nielsen.

Teknologiske værktøjer har i flere år sat aftryk på driften i landbruget. For landmanden er det blevet mere almindeligt at benytte sig af digitale systemer og værktøjer til at styre såarbejdet, gødskningen og beregne fremtidige beslutninger. Styringen af driften bliver mere og mere digitaliseret, og det er gavnligt for både bundlinje, miljø og klima. Det er særligt, fordi landbruget som erhverv er ekstremt dygtig til at tage teknologien til sig. 

Det forklarer Jesper Riber Nielsen. Han er director for Digital Crops ved SEGES Innovation. 

- Generelt set, så har landbruget i mange år været på forkant med digitalisering sammenlignet med andre industrier. Udviklingen er selvfølgelig i flere tilfælde drevet af regler og lovgivning, som kræver digitale redskaber at håndtere, men vi kan også se, at der er en motivation og en benyttelse af digitale værktøjer i landbruget, som går langt ud over, hvad der bliver lovgivet om, forklarer Jesper Riber Nielsen og fortsætter: 

- Jeg pointerer, så ofte jeg kan, at hvis nogen leder efter en eksplosiv stigning i brug af digitale værktøjer og teknologi til at imødekomme den grønne omstilling, så skal man kigge til landbruget.

Kramps forhandlere flytter online

Udviklingen af digitale muligheder for landmanden ligger Kramp meget på sinde, fortæller salgschef for Kramp Danmark Jesper Paulsen. Derfor glæder det ham, at tendensen er, at landmænd udforsker nye digitale muligheder.

Kramp har netop flyttet et stort udvalg af relevante produkter til landmand over på Maykers.dk for at gøre transitionen fra fysiske butikker over til e-handel nem og enkel for både forhandlere og landmænd.

- Det er et samarbejde mellem Kramp, Maykers og vores forhandlere, hvor vi udnytter hinandens styrker. Sammen tilbyder vi nu en e-handelsløsning, der kommer landmændene til gode ved, at de nemt finder varen, får hurtig levering samt teknisk support fra en lokal partner, siger han.

Blod på tanden til at blive mere digital

Landbruget er langt fra teknologiforskrækket, men motivationen til at flytte arbejdsopgaver over på teknologiske løsninger er individuel, forklarer Jesper Riber Nielsen fra SEGES Innovation. Hver enkelt bedrift indfører kun digitale værktøjer, når det giver mening for dem: 

- Det kan være svært at komme i gang med noget nyt, det kender vi alle sammen. Det er besværligt og krævende at lægge sine vaner om, og flere kan føle, at de har nok i det, de gør. Derfor skal der også være en tydelig gevinst i det, for at landmænd vil lægge vanerne om. Men når landmænd først kommer i gang, så går det stærkt. Så får de blod på tanden, så vil de bygge mere og mere på og bliver langsomt, men sikkert mere komfortable.

En gevinst for landmanden

Det store gåpåmod stiller krav til udbyderne af de digitale redskaber i takt med, at landmanden udbygger sine teknologiske færdigheder. 

Marketingspecialist ved Maykers, Ronni Skov Jensen, mener, at de har løsningen til fremtidens landmand, når det kommer til onlinehandel, fordi gevinsten ved at handle på Maykers.dk er til at føle på – nemlig effektivisering af indkøbsprocessen, overblik over indkøb, samt de bedste priser:

- Vi udvikler hele tiden vores markedsplads til at følge med landmandens behov. Maykers.dk tilbyder landmanden at få overblik over sine maskiner og redskaber, hvor han kan skabe lister med indkøb til aktuelle opgaver eller maskinparkens reservedele. Et samlet overblik, som både han og medarbejderne kan holde opdateret, hvor de sammen kan sikre, at de får de bedste priser og stadig få den samme service, som de kender, ved den lokale forhandler. 

Landmanden og medarbejderne baner vejen for nye vaner

Jesper Riber Nielsen fra SEGES kan ikke spå om udviklingen af e-handel, men særligt landbrugets gode medarbejdere rundt om på bedrifterne har indflydelse på udviklingen inden for indførslen af nye digitale værktøjer, vurderer han. Den største motivation er nemlig den, der allerede findes på arbejdspladsen: 

- Hvis en bedrift har medarbejdere, der brænder for teknik, så vil det også være en motivation – den største faktor for forandring, den er iboende på arbejdspladsen, det er langt hen ad vejen den, der skaber de bedste resultater. Har man medarbejdere, der synes noget er megafedt, så er det langt nemmere at få nye metoder implementeret.

Jesper Riber Nielsen understreger, at han blot kan konstatere, at flere bedrifter tager flere digitale redskaber i brug. Det er nemlig individuelt, hvilke digitale systemer og redskaber landmænd tager til sig først. 

Det er helt sikkert, at landbruget er gået forrest i brugen af beslutningssystemer, og teknologiske hjælpemidler til driften, men der er ingen fast defineret rækkefølge for, hvor man skal gøre det – landmænd bevæger sig derhen, hvor der er størst potentialer, om det så er udgifter, udbytter eller bedre administration, som driver det.Jens Riber Nielsen
- Har man medarbejdere, der synes noget er megafedt, så er det langt nemmere at få nye metoder implementeret. Det udtaler director for Digital Crops ved SEGES Innovation Jesper Riber Nielsen. Foto: SEGES Innovation.

Stort udvalg og samme personlige service

Maykers.dk har over 150 Kramp Servicepartnere på platformen. Det er nemlig stadig de lokale forhandlere, landmanden har kontakt med, det er blot samtalen og købshandlingen, der er digital:

- Vi benytter os af teknologiens muligheder – med et enkelt klik har man købt alt, hvad der skal bruges til bedriften, men hvor den personlige kontakt med leverandøren er bevaret. Det er noget, som landmanden kan drage stor fordel af, forsikrer han.

Du kan udforske både Kramps og deres Servicepartneres relevante produktsortiment på Maykers.dk. Læs mere om, hvad Maykers.dk kan tilbyde i faktaboksen nedenfor.

Faktaboks

Om Maykers.dk

  • Maykers.dk forbinder landmænd med globale og lokale leverandører. 
  • Alle kan tilmelde sig gratis, det kræver blot et CVR-nummer.
  • Maykers.dk tilbyder en online service, hvor blandt andet Kramps kunder og forhandlere kan handle og kommunikere med hinanden 24/7
  • Én samlet indkøbsliste, én samlet faktura og betaling. Landmanden får overblik over alle produkter og ordrer fra adskillige forhandlere
  • Skab indkøbslister for specifikke driftsopgaver eller maskiner sammen med dine medarbejdere, eller samarbejdspartnere
  • Direkte kontakt til eksperter inden for området via online chat
  • Sammenlign produkter, priser og tilbud for at gøre den bedste handel

Emneord

sponsoreret , Maykers , Kramp Danmark , digitale værktøjer , teknologiske hjælpemidler

Forsiden lige nu