Landbrugselever har haft energiproduktion på skoleskemaet

På lige fod med husdyr og planter er energiproduktion en del af undervisningen af Agroskolens landbrugselever.

I undervisningen på Agroskolen i Hammerum har landbrugselever i en længere periode haft energiproduktion på skoleskemaet.

Det er til gavn for både eleverne og sektoren generelt, at flere i den nye generation af landbrugsuddannede har en viden inden for energi, mener Jeppe Bomann, forstander og uddannelsesleder på Agroskolen.

- Landbruget har brug for et tredje ben at stå på, for der vil komme en enorm forandring af landbruget de kommende år. Det er vores pligt at forberede vores elever på denne udvikling, ellers render andre brancher med gevinsten, siger Jeppe Bomann.

Landbrugsuddannede bliver eftertragtede

I landbrugssektoren har energiproduktion allerede gjort sit indtog i form af både biogas, sol- og vindenergi, og derfor mener man på Agroskolen, at det er væsentligt at ruste eleverne til at håndtere den kommende grønne udvikling.

- Det er klogt at tage en landbrugsuddannelse, og når landbrugsskolerne som en selvfølge også underviser i energiproduktion, bliver de nyuddannede kun mere efterspurgte, for energiproduktion er og bliver en rigtig stor del af landbruget fremover, siger Alex Ostersen, der er bestyrelsesformand for Vestjyllands Andel og sidder med i Agroskolens uddannelsesudvalg.

Han fremhæver undervisningen i fotosyntesen, og hvordan landbruget kan være med til at dyrke og lagre kulstof, som relevante emner i undervisning om energiproduktion.

Konkret har Agroskolen sikret sig, at eleverne møder emnet energiproduktion allerede fra første grundforløb og frem til det sidste hovedforløb, hvilket betyder, at undervisningen i energiproduktion bliver tilpasset eleverne og deres uddannelsesniveau.

På første grundforløb er undervisningen baseret på de helt generelle fakta om energi i hverdagen og
energikilder, mens eleverne på sidste hovedforløb blandt andet bliver klogere på biogas, Power-to-X
og økonomiske forhold inden for energiproduktion.

Agroskolen er i øjeblikket også ved at bygge en ny skole. Landbrugsskolen flytter nemlig til Herning i et nybyggeri på Herningsholm Landbrugsskole, der forventes at stå klar i 2025.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.