Travl landmandsfamilie: ’Vi brænder for både børn og landbrug’

Spidsbelastningsperioder kræver fleksibilitet i familien

Med tre små børn i familien er det en kunst at skabe balance i hverdagen på en stor landbrugsbedrift. Simon Frandsen priser sig lykkelig over, at hans kone Sofie er med på at give den en skalle i familien, når der er spidsbelastning i landbruget.

- I det daglige tager jeg min del, for jeg vil også have glæde af børnene, mens de er små. Men når vi for eksempel høster og sår, er det godt, at Sofie sørger for, at familien kører, som den skal, siger Simon Frandsen.

De har tre børn på et til seks år, og lige nu har Sofie barselsorlov. Planen er derefter at passe yngstemanden Jens hjemme et par år, indtil han skal i børnehave, og hun skal tilbage som sundhedsplejerske.

Både Sofie og Simon går op i, at børnene kommer med ud i landbruget.

- Sofie er god til at tage dem med ud efter skole og børnehave. I høst sørger hun for mad til hele mandskabet, og så spiser vi alle i marken, siger han.

Børnene er heller ikke blege for at komme med på traktoren, når der skal arbejdes, enten med farfar Anders eller med Simon.

- Den ene er nørdet med alt, hvad der gror, og den anden er vild med traktorer og hjul, så det tegner godt, griner han.

Sikkerhed

De er meget opmærksomme på sikkerhed, når der er børn.

- De går ikke rundt alene. I traktoren har de sele på og så videre. Det kan være en farlig arbejdsplads, men vi passer på og lærer dem selv at passe på, så det ikke bliver farligt at være der, siger han.

Uden for sæsonen ynder Simon Frandsen at tage de to ’store’ med på marktur, og så fortæller han om, hvordan maden bliver til.

Selv om der er travlhed over hele linjen er det også vigtigt for familiebalancen at passe sine interesser, forklarer han. Sofie skal have mulighed for at pleje sit netværk og dyrke sin motion, mens Simon deltager i nogle erfagrupper, som af og til holder ham hjemmefra.

Faktaboks

Fremtidens Landmand

  • Med det årlige initiativ FremtidensLandmand ønsker vi at inspirere ved hylde nogle af de mange landmænd rundt om i landet, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller og som arbejder målrettet med bæredygtighed, teknologi og/eller afsætning.
  • Vi følger de tre vindere af FremtidensLandmand løbende et år efter kåringen.
  • FremtidensLandmand er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO, Yara og Agromek.

Emneord

Fremtidens Landmand 2024