Video: Hjemmelavet styreskær giver såmaskinen sidste pift på præcision

Selvgjort er velgjort. Simon Frandsen har haft gang i svejseapparatet og forbedret såmaskinen.

Præcision er ikke bare præcision. Når man dyrker afgrøder på rækker for at sprøjte eller radrense mellem rækkerne, kan en enkelt centimeter koste en sund afgrøde livet. På de flade marker fungerer Simon Frandsens Horsch DuoDrill helt perfekt, men i et kuperet terræn skal der lidt mere til at køre 100 procent præcist. Såmaskinen er nemlig så tung, at når den sideforskydes, risikerer man, at traktoren rykker en smule i dækkassen i stedet for, at såmaskinen rykker, så rækkerne ligger præcist.

Læs også denne om familielivet hos Simon Frandsen

- Jeg har bygget en styreskærsramme med to skær, der går ned i jorden, så den ikke kan lave det nummer. De har samme funktion som en redskabsramme, jeg kunne have bestilt, men med styreskærene kan jeg holde såmaskinen tættere på traktoren, hvilket er en fordel. Det er for at få den sidste præcision med, og jeg regner med, at det kan give indtil en centimeters ekstra præcision, siger Simon Frandsen.

Klik og se videoen, hvor Simon Frandsen forklarer, hvordan han har forbedret såmaskinen

Faktaboks

Fremtidens Landmand

  • Med det årlige initiativ FremtidensLandmand ønsker vi at inspirere ved hylde nogle af de mange landmænd rundt om i landet, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller og som arbejder målrettet med bæredygtighed, teknologi og/eller afsætning.
  • Vi følger de tre vindere af FremtidensLandmand løbende et år efter kåringen.
  • FremtidensLandmand er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO, Yara og Agromek.

Emneord

Fremtidens Landmand 2024 , video