Agri Nord hyrer kæmpe-skib for at promovere danske fødevarer
Ved 'The Tall Ships Races' i Aalborg sætter Agri Nord alle sejl til for at gøre politikere og forbrugere opmærksomme på, at danske landmænd er nogle af verdens bedste.

De nordjyske landmænd vil fortælle, at de er nogle af verdens bedste til at lave kvalitetsfødevarer, mens de passer på både klima og natur.

Derfor har landmændenes organisation Agri Nord besluttet, at de danske fødevarer og landmænd skal have et ordentligt rygstød.

Det får de torsdag 4. juli på havnen midt i Aalborg ved Tall Ships Races. Agri Nord er at finde på et af de største sejlskibe i kapsejladsen; Alexander Von Humboldt II. Det gode skib lægger til kaj på den mest centrale plads af alle lige ud for Utzon-centret.

"Vi laver verdens bedste fødevarer, men mange danskere vælger udenlandske varer på grund af prisen, men så sætter de dermed et større klimaaftryk – uden at de måske ved det. Det vil vi gerne med det her kraftige, utraditionelle tiltag være med til at fortælle forbrugeren", siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Arrangementet på havnen i Aalborg er en del af en større kampagne, »Dansk er bedre«, som Agri Nord har kørt over en længere periode.

Verdens bedste fødevarer lige udenfor døren

Aalborg-kokken Morten Nielsen fra gourmetrestauranten Mortens Kro er med på skibet. Han sætter fokus på, hvordan man får retter i verdensklasse ud af de danske højkvalitetsfødevarer, der er kendt rundt omkring i verden blandt andet for deres sporbarhed og lave medicinforbrug. Kendis-kokken skal være dommer i to forskellige maddyster.

Om eftermiddagen fra 15.00-21.00 åbner skibet for forbrugerne, som kommer til at se fodboldspillere fra Superligaen dyste i madkampen.

Tall Ships Races forventer besøg af mere end 750.000 gæster.

Politikerne bliver oplyst om fødevarernes betydning

Om formiddagen fra 10.00-15.00 kommer fire lokale politikere ombord for at dyste i at lave mad. Det er folketingsmedlemmerne Preben Bang Henriksen (V), Anne Honoré Østergaard (V), Flemming Møller Mortensen (S) og byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune, Theresa Berg Andersen.

"Det er vigtigt, at vi får en god dialog med politikerne om, hvordan erhvervet kan bidrage positivt til vores fælles dagsorden om en bedre natur, et renere miljø og samtidig bidrage positivt til samfundskassen", siger Carl Christian Pedersen.

Dette arrangement er lukket og eksklusivt for landboforeningens medlemmer og kunder.

Klimavenligt, dansk landbrug

Udover høj kvalitet og sundhed er de danske fødevarer også blandt verdens mest klimavenlige fødevareproduktioner.

Agri Nord og hovedorganisationen Landbrug og Fødevarer er selv kommet med et udspil til, hvordan dansk landbrug bliver klimaneutralt i 2050.

Selvom der produceres mange fødevarer i det intensive, danske landbrug, er der stadig plads til naturen.

Det har erhvervet bevist gang på gang. For eksempel ved at gå sammen med Danmarks Naturfredningsforening om et udspil, der skal mindske udledningen af klimagasser fra landbruget og skabe flere og større sammenhængende naturområder.

"Der er ingen problemer i at sikre et intensivt landbrug og samtidig fremme naturens interesser", siger Carl Christian Pedersen, der glæder sig til at byde kunder, medlemmer og forbrugere velkommen ombord til en dag i de danske fødevarers tegn.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.