Det tegner lyst for SLF i Vojens

Efter et turbulent år i SLF, Sønderjysk Landboforening, ser rådgivningsvirksomheden nu ud til at være på rette spor. Virksomheden følger budgettet og vil ansætte flere spændende profiler i andet halvår af 2019.

Første halvår af 2019 er gået, høsten er i fuld gang, og landmændene har travlt i markerne. Høsten ser umiddelbart ud til at blive noget bedre end sidste år, hvor vi havde den værste tørke i mange år.

Landbrugets situation dengang fik også indvirkning på SLFs økonomi, og 2018 blev et turbulent år for SLF. Negativt regnskab og afskedigelse af flere medarbejdere. 

Nu er der tilsyneladende lys forude hos SLF i Vojens. Direktør Brian Lambertsen ser fortrøstningsfuldt frem mod en sensommer og et efterår med bedre økonomi og flere aktiviteter i pipelinen.

"Vi har løbende tilpasset organisationen, da vi har ønsket at koncentrere os om hovedforretningsområdet med service og rådgivning til landbrugskunder. Den strategiske udvikling begynder nu at bære frugt. Vi følger vores budget, og er igen begyndt at rekruttere nye medarbejdere til organisationen", fortæller Brian Lambertsen. 

Flere spændende profiler og aktiviteter på vej

SLF har gennem foråret søgt nye kræfter og flere profiler. Der er netop ansat en konsulent i driftsøkonomi, og der vil i andet halvår af 2019 blive ansat flere spændende profiler i Regnskab og Økonomi. Planteavl er i fuld gang med høsten og planlægning af årets videre forløb. I Natur og Miljø er man godt i gang med ansøgninger til minivådområder, og i november vil SLF blandt andet holde et møde om generationsskifte sammen med KHL og LRS.   

SLF arbejder således fortsat videre med den strategiske udvikling af rådgivningsvirksomheden, alt sammen med det formål at drive en stærk og fokuseret rådgivning inden for landbrugsområdet til gavn for kunder og medlemmer. Desuden er det vigtigt for SLF at gøre sig konkurrencestærk og kunne adskille sig fra andre lignende virksomheder. Af og til kan det dog føre til forvekslinger i stedet for, har SLF erfaret. 

Bliver forvekslet

Det er ingen hemmelighed, at der lige nu er stærk konkurrence mellem virksomheder, der yder rådgivning til landbruget. I Sønderjylland har man tilsyneladende svært ved at skelne mellem de enkelte foreninger.

"Jeg og flere andre medarbejdere har den seneste måneds tid oplevet, at der er personer, der forveksler os med andre rådgivningsvirksomheder i området. De spørger f.eks. overrasket, hvad der sker med vores ledelse. For en god ordens skyld vil jeg påpege, at vi ikke har lavet ændringer i ledelsen", siger Brian Lambertsen. 

En politisk stærk forening

Foreningen SLF har en del politiske aktiviteter i støbeskeen. Bestyrelsen vil i løbet af efteråret holde en række møder med den nye regering for at sikre, at SLF også bidrager til, at det nye ministerhold og folketingsmedlemmerne i det hele taget kan blive klædt på med landbrugsfaglig indsigt. 

"Vi vil i SLF gøre, hvad vi kan for at landbruget bliver en del af løsningen, når Danmarks klimaudfordringer skal løses. Sidst men ikke mindst, skal vi altid have fokus på, at vi i landbruget på lige fod med andre virksomheder skal have en god betaling for den indsats, vi bidrager med", pointerer formand for SLF, Christian Lund.
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.