Få lavet dit testamente uden omkostninger
Hvis du ikke har børn eller ægtefælle, kan du med fordel vælge at testamentere en del til velgørenhed. Samtidigt kan arvingerne få mere, og du får dækket dine udgifter.

Mange velgørende foreninger og fonde er fritaget for at betale boafgift, som f.eks. Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Alzheimerforeningen og en lang række andre organisationer. 

Det kan du drage fordel af, hvis du er enlig, og dine arvinger er nevøer, niecer, søskende eller andre, som skal betale den høje tillægsboafgift på 36,25%. Der kan nemlig blive en større arv til dine arvinger end ellers, hvis du lader en del af arven gå til organisationen, mod at organisationen samtidigt afholder hele boafgiften. 

Et nyt stærkere samarbejde mellem en række velgørende organisationer betyder, at du nu kan få betalt dine udgifter til testamentet, hvis organisationen bliver begunstiget i testamentet.

Muligheden for arvefordelen har eksisteret længe, og Kitte Borup, chef for Jura, Djursland Landboforening, har i mange år begunstiget organisationer i testamenter for enlige for at sikre størst mulig arveandel til arvingerne. 

"Det nye er, at man nu frit kan vælge mellem pt. 35 organisationer, som man kan støtte, og samtidigt få betalt for oprettelsen af sit testamente", forklarer Kitte Borup.

At indsætte en almennyttig organisation som medarving giver en kontant afgiftsbesparelse for arvingerne – og samtidig støtter man en almennyttig organisation og et godt formål.

"Hele processen er meget enkel, og vi sørger for at indhente betalingstilsagn. Derfor skal man ikke holde sig tilbage, hvis man ønsker at lave en god gerning for flere i samfundet", lyder det fra Kitte Borup.

Det er relevant at få beregnet, hvor stor en del af arven man skal lade gå til organisationen, for at arvingerne får arvefordelen. Under alle omstændigheder er det en god ide at overveje, hvem der skal arve én. Særeje vil også være meget relevant for de fleste, så arvingen ikke skal aflevere halvdelen af arven i tilfælde af en skilsmisse. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.