Minister får byge af ulvespørgsmål
Efter besøg hos Holstebro Struer Landboforening har DF krævet svar på ulve-problematik

Dansk Folkeparti slipper ikke grebet i miljøminister Lea Wermelin efter sidste uges samråd i Folketinget om ulveforvaltning.

Partiet har efter samrådet, der var indkaldt af DF’s dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard, sendt en lang stribe skriftlige spørgsmål til ministeren.

Pia Kjærsgaard var i marts på besøg hos fåreavlere i Vestjylland. Her påpegede Holstebro Struer Landboforening en række af de udfordringer, som blandt andet fåreavlere står med.

Derfor beder politikeren nu blandt andet ministeren redegøre for, hvilke beløb landmænd kan få i tilskud til at sikre sig mod ulve. Det gælder blandt andet tilskud til ulvesikrede, mobile hegn til de fåreavlere, der en stor del af året flytter fårene fra mark til mark.  

"Vil ministeren oplyse, om de mobile hegn vil være præcis lige så ulvesikre, som et permanent hegn vil være, set i det perspektiv at mobilhegn bliver opsat og nedtaget jævnligt", spørger Dansk Folkeparti blandt andet.

Ordføreren vil også gerne vide, hvad Lea Wermelin mener, når hun siger, at tilskuddet til ulvesikre hegn er sat op til 100 procent i de to udpegede ulvezoner: "Betyder det, at landmanden får hele hegnet betalt, samt den løbende vedligeholdelse, reparation, slåning af vegetationen, samt de mandetimer det kræver", sprøger politikeren.

Også flere spørgsmål angående definitionen af begrebet problemulve er rejst af DF.

Havde minister på besøg

Holstebro-Struer Landboforening havde forud for samrådet inviteret Pia Kjærsgaard på besøg i den vestjyske ulvezone i begyndelsen af marts for at orientere hende om de praktiske udfordringer, som især fåre- og kvægavlere har med ulvene. 

"Vi var glade for, at Pia Kjærsgaard tog imod invitationen, og vi er godt tilfreds med, at Dansk Folkeparti stiller så konkrete og afklarende spørgsmål til ministeren. Der er stigende problemer med ulveangreb på husdyr i både Vestjylland og andre dele af Jylland, og det er vigtigt, at vores husdyr kan komme trygt ud på græs året rundt blandt andet for at bidrage til naturpleje og økologisk fødevareproduktion", siger Kristian Gade, formand for Holstebro-Struer Landboforening. 

Foreningen har også inviteret lokale folketingsmedlemmer fra andre partier til at få en orientering i felten om ulveproblematikken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.