Regler lempes for udenlandske praktikanter i landbruget
Ny bekendtgørelse træder i kraft 1. juni og vækker glæde i HR-afdelingen på LandboSyd.

Med virkning fra 1. juni kan udenlandske praktikanter fra lande uden for EU få lov til at være i dansk landbrug i 18 måneder mod hidtil 12 måneder. Samtidig ændres den øvre aldersgrænse for praktikanterne fra 29 til 35 år, ligesom de unge nu også kan tage en praktikantordning i Danmark i forlængelse af deres afsluttede uddannelse i hjemlandet.

Det oplyser HR- og rekrutteringsrådgiver Sara Macedo, LandboSyd, som arbejder med at rekruttere unge til dansk landbrug fra Brasilien og andre lande uden for EU.

"Der er mangel på arbejdskraft i landbruget, og derfor er vi ganske godt tilfreds med disse lempelser i reglerne. Det er til gavn både for de udenlandske praktikanter fra lande uden for EU og for landmændene," siger Sara Macedo.

Det giver mere ro for alle parter, at et praktikantophold i fremtiden må være her i halvandet år, mener Sara Mecedo. Hun er også godt tilfreds med, at også de lidt ældre studerende får mulighed for et ophold i Danmark, ligesom de kan komme i praktik umiddelbart efter, at uddannelsen er afsluttet. De behøver således ikke tage tilbage til hjemlandet for at afslutte uddannelsen.

Det er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, som har udsendt en bekendtgørelse om ændringerne, og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) ventes snart at fortælle mere om mulighederne.

Praktikpladser til alle

HR-chef Dennis Calender, LandboSyd, fortæller, at der er mangel på elever og praktikanter i landbruget. Alle elever har en uddannelsesaftale, og de udenlandske praktikanter fortrænger derfor ikke danske landbrugselever.

"Der er praktikpladser til alle danske og udenlandske elever, der går på landets landbrugsskoler i dag, og der mangler elever, der kan udfylde det behov, landbruget har," siger Dennis Calender.

Han glæder sig over ændringerne, der betyder, at der ikke længere er så stor forskel på landbrugspraktikant-ordningen sammenlignet med andre praktikantordninger som der har været tidligere. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.