Krav om målrettede efterafgrøder vendes på hovedet

Ugen På Spidsen: Nogle områder, der har haft krav om målrettede efterafgrøder i flere år, bliver helt fritaget fra 2024. Det gælder blandt andet områder i Nordjylland, Østjylland, Mors, Salling og det sydligste Sønderjylland. Til gengæld strammes kravene voldsomt andre steder, blandt andet på Bornholm, Djursland og Nordsjælland. Det er ikke i orden, mener ugens klummeskribent på Mark.

I går offentliggjorde Landbrugsstyrelsen de nye krav om målrettede afgrøder for 2024 - og de er meget forskellige fra kravene i 2023. Se kortet herunder

De ændrede krav må man sige er noget af en bombe - som ganske givet udløser glæde nogle steder og det modsatte andre steder.

Nogle områder, der har været vant til at skulle udlægge målrettede efterafgrøder, for eksempel områder i Nordjylland, Østjylland og på Mors og Salling, går fra et krav på...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.