Landmand begejstret over udbytte: Det har givet godt med korn

Ved Haderslev i Sønderjylland har Jens Bruhn kørt hvedehøsten ind, og den er han godt begejstret for. Marken med den bedste jord, har givet et udbytte på 13 ton, og generelt har hvedehøsten givet over middel på bedriften.

I den sydlige del af Danmark er Jens Bruhn og resten af høstholdet ved at være nået i bund med høsten. Jens Bruhn står på marken, hvor de i fredags høstede førsteårshvede, og den har overrasket positivt, fortæller han.

- Det gav ifølge udbyttemåleren 13 ton per hektar. Nu må vi se, om det er rigtigt eller ej, men vi er meget overbeviste om, at den ikke er helt forkert. Det har godt nok givet godt med korn. 

Hvedehøsten har generelt været over middel på bedriften, fortæller Jens Bruhn. Samtidigt gav byggen et gennemsnitligt udbytte på 6,5 ton per hektar, mens rapsen gav 5,5 ton per hektar, hvilket er det bedste udbytte man har oplevet i mange år. Nu venter resten af rugen, hvor de indtil videre har høstet fem hektar. 

- Udbyttemåleren siger 8,5 til 9 ton per hektar, så det er vi rigtig godt tilfredse med, siger en forventningsfuld Jens Bruhn om rughøsten. 

Jens Bruhn

Alder: 21

Hvor: Haderslev

Skal høste: 400 hektar

Vigtigste afgrøder: vinterbyg, vårbyg, vinterhvede, vinterraps og vinterrug

HØSTHOLDET 

Følg med på LandbrugsAvisen.dk, når syv unge landmænd beretter om høsten i egne marker. 

De syv er: Lasse Faarbæk Jensen (37) fra Fjerritslev, Magnus Holmen Christensen (36) fra Frederikshavn, Søren Fønsskov Jensen (30) fra Falster, Frederik Kofoed (22) fra Bornholm, Jens Bruhn (21) fra Haderslev, Valdemar Sejer Clausen fra Søndersø og Frank Keinicke (30) som rapporterer fra Ruds Vedby på Vestsjælland. 

Fra deres bedrifter rundt om i hele landet fortæller de syv om, hvordan de oplever høsten lige nu og her. 

Du kan finde alt fra høstholdet og de syv unge landmænd her.

Emneord høstholdet, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.