Betalt indhold af Syngenta

Udbyttekongerne: Se med når to eksperter dyster i viden i ny miniserie

Selv om Danmark er et lille land, så kan der være overraskende stor forskel på to marker med samme afgrøde. Torben og de to plantekonsulenter Mogens og Henrik, skal rundt i landet og finde ud af, hvem af dem, der har bedst styr på jord, dyrkningsstrategier, pleje og ikke mindst udbytte. For hvem af dem kommer tættest på at gætte det rigtige udbytte?

I miniserien Udbyttekongerne dyster to eksperter mod hinanden i deres viden om jordtyper, udsædsberegning og udbytte. Det er det rene guf for planteavlere. 

Så hvem ender med titlen som Udbyttekonge? Er det Mogens fra Jylland eller Henrik fra Fyn? Følg med i miniserien i selskab med de to underholdende eksperters og deres overvejelser, løsningsmetoder og store viden. 

I programmet dyster og gætter eksperterne, Mogens og Henrik, mod hinanden med deres viden om hybrid vinterbyg, imens vi seere også bliver klogere på sorterne. Torben styrer dysten, pointene og bidrager med fakta om marker, vind og vejr som ledetråde for eksperternes bud.  

Men selvom det måske virker enkelt for to eksperter at dyste på de udvalgte danske marker, så er dette langt fra sandheden. I første afsnit er eksperterne til stede i Hejnsvig og Børkop, hvor to marker er sået med hybrid vinterbyg. Her skal eksperterne beregne og gætte på, hvornår såningen er sket og hvad udbyttet formegentlig bliver. Selvom de to marker ser ens ud på papiret, så er der alligevel mange detaljer, såsom jordtype og klima, som gør at udfordringen ikke er så lige til igen. 

Der er altså mange komponenter at have in mente i de forskellige gæt, og eksperterne revser deres viden, markens omgivelser og de fakta som Torben udleverer, for at give deres bedste bud på, hvad udbyttet af hybrid vinterbygmarkerne bliver, når der høstes. 

Miniserien fokuserer på Hyvido hybrid vinterbyg, da mange landmænd i praksis oplever en lang række store fordele i forhold til konventionelle vinterbyg sorter. Den er udviklet til tidlig såning og giver et stabilt, højt udbytte og har en større robusthed på grund af dens gode buskningsevne, som lukker eventuelle huller fra såningen og lukker af for ukrudt.

Mogens og Henrik er Sales and Field Technicians og Torben er Seeds Product Manager Nordics. Alle tre arbejder hos Syngenta.

Miniserien Udbyttekongerne består af tre episoder, hvor de to eksperter kommer igennem forskellige dyster og kan justere deres gæt på det endelige høstudbytte undervejs. Efter høsten afslører vi vinderen.


Fra venstre ses Henrik, Torben og Mogens.

Faktaboks

Hyvido hybrid vinterbyg:

  • Hyvido er 6-rad hybrid vinterbyg udviklet af Syngenta
  • Hyvido blev introduceret til det danske marked i 2014 
  • Hyvido sorterne har toppet udbytterne i landsforsøgene siden 2016
  • Hyvido sorterne giver ca 6-8 % merudbytte i forhold til blandingen
  • Til kommende sæson bliver følgende Hyvido sorter udbudt til salg: Jettoo, SY Dakoota, SY Galileoo, SY Kingston, SY Scoop og Toreroo

Læs mere om Hyvido hybrid vinterbyg her: https://www.syngenta.dk/udsaed/hyvido-hybrid-vinterbyg

Emneord sponsoreret, Syngenta, Udbyttekongerne, hyvido, hybrid vinterbyg, vinterbyg, planteavl

Betalt indhold af Syngenta

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.