Betalt indhold af Syngenta

Er du klar til at dyrke en majssort, som opfylder alle krav til den perfekte majsensilage?

Benco er den højest ydende sort i Danmark, der to år i træk har scoret højst i landsforsøgene – og efter årets høst rundt om i landet har vist lovende takter for endnu en gang at kunne tage 1. pladsen ved dette års landsforsøg.

- Som det ser ud nu, uden at kende de endelige resultater for dette års landsforsøg, så ser Benco ud til endnu engang at levere på både udbytte og kvalitet. Vi har høje forventninger til at Benco igen ligger i toppen af landsforsøgende når resultaterne til november bliver offentliggjort. Det udtaler Torben Sørensen fra Syngenta.  

Det er aldrig lige meget, hvilken majssort man som mælkeproducent vælger at dyrke på sine marker, og heller ikke nok kun at tænke på udbytte og tørstof procent. Det er også afgørende at tage højde for både, energiindhold, stivelsesindhold og fordøjelighed. Den rette sammensætning af energi, stivelse og fordøjelighed i ensilagen kan øge appetiten hos koen. I sidste ende det kan give mere mælk i tanken. Benco er en unik sort, der giver imponerende høje udbytter, afbalanceret stivelses- og energiindhold samt en fantastisk fordøjelighed (FK NDF) der kan give op til en kvartliter mælk ekstra pr. Dag pr. Ko. 


Ensilering af Benco i marken.


Benco er i den tidlige modningsgruppe med FAO 205, men har vist sig at klare sig flot, selv på de koldere egne som Midtjylland. Hvis man tidligere har dyrket sorter med FAO 190 kan man sagtens prøve Benco.

Det der gør Benco særlig populær blandt landmænd når de skal vælge næste års majssort er b.la. at Benco er en stabil kvalitets sort fra Syngenta, der egner sig til lokaliteter der kan opnå 2.500 eller flere majsvarmeenheder i løbet af vækstsæsonen. 

Torben Sørensen fra Syngenta udtaler:  
- Benco er i den tidlige modningsgruppe med FAO 205, men har vist sig at klare sig flot, selv på de koldere egne som Midtjylland. Hvis man tidligere har dyrket sorter med FAO 190 kan man sagtens prøve Benco. De to sidste dyrkningsår har givet ca 10% flere majsvarmeenheder i vækstsæsonen sammenlignet med klimanormalen fra 1961-1990.

Læs mere om Benco her: Benco - Syngenta

Faktaboks

Benco giver mange fordele:

•    Højest ydende sort i Landsforsøg i 2021 og 2022 

•    Højeste cellevægsfordøjelighed FK NDF 

•    Højeste værdisætning i sortsvalg majs

•    Høj energiindhold i tørstof 

•    God sygdomsprofil 

•    God standfasthed

 

Benco er en relativ ny sort på markedet, som Syngenta glæder sig over at kunne udvikle mere på de kommende år. Går man som landmand med et ønske om at dyrke Benco i 2024, skal man være hurtig til at bestille sorten hos DLA Gruppen, hvis man skal være sikker på at få udsæd af den. https://nordicseed.dk/kontakt/forhandlere

Emneord Syngenta, Benco, Majsensilage, Cellevægsfordøjelighed, Landsforsøg, DLA Gruppen

Betalt indhold af Syngenta

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.