Agco køber grovfodergigant
Maskingiganten Agco annoncerede mandag at de opkøber Lely’s grovfoderdivision. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Maskingiganten Agco, der er ledende indenfor produktion og distribution af løsninger til landbruget, er blevet enig med Lely Group om at købe Lely’s grovfoderdivision, der fremstiller markredskaber og maskiner til grovfoderproduktion. Det skriver Agco i en pressemeddelelse.

Lely’s grovfoderdivision er markedsledende i Europa.

Lely oplyser, ligeledes i en pressemeddelelse, at salget til Agco, vil give Lely mulighed for at koncentrere sig fuldt ud om på mejeri-segmentet, herunder udvikling af malkerobotter og andre teknologier, der kan optimere effektivitet, bæredygtighed og dyrevelfærd hos mælkeproducenterne.

Lely vil således være i stand til at styrke deres position hos mælkeproducenterne yderligere. Salget er et resultat af en re-orientering af virksomhedens strategi. Lele har vurderet, at i den givne markedssituation, er det nødvendigt at have fokus på yderligere specialisering.

Maskinforretning får opdelte centre for Fendt og MF 16. februar · 00:00

Aftalen forventes effektueret i sidste kvartal af 2017 såfremt de relevante myndigheder godkender handlen. Konsultationer for medarbejdere påbegyndes allerede nu.

Agcos produkter sælges under fem hoved-brands: Challenger, Fendt, GSI, Massey Ferguson og Valtra.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.