Alliance lancerer VF-teknologi i trailerdæk
På et pressemøde har ATG præsenteret et nyt dæk til vogne, der som det første i verden i sin kategori er et såkaldt VF-dæk, som kan bære mere med lavere dæktryk.

Virksomheden ATG, der blandt andet står bag Alliance, holder i øjeblikket pressemøde for den europæiske landbrugspresse. Her viser koncernen sit nye dæk frem ved navn Alliance 389 VF.

Dækket er det første trailerdæk med den såkaldte VF-indikation, der står for Very High Flexibility.

Dækket kan med andre ord klare 30 pct. højere belastning ved samme dæktryk, eller omvendt klare samme belastning ved 30 pct. lavere dæktryk. Navnligt det sidste er i fokus.

»Det, vi leder efter med Alliance 389 VF, er ikke så meget ekstra vægt. Det handler mere om, at vi kan få et lavere dæktryk i marken med samme vægt, da lavere dæktryk er lig med en større trædeflade i marken og dermed et lavere tryk pr. kvadratcentimeter,« fortæller Gerrit Vinkers, Produktansvarlig hos Alliance Tire Group.

Vidunderdæk rullet ud i Skandinavien 6. juli · 00:00

VF-standarden er sådan set slet ikke en standard på trailerdækkene - endnu.

»Vi laver standarden, for vi er de første til at komme med et VF-dæk til vogne. I modsætning til traktordækkene, hvor man opererer med 40 pct. øget vægt eller lavere tryk, så er vi på 30 pct. Med det sætter vi en prestandard, som selvfølgelig godt kan ændres i fremtiden. Men som vi i første omgang har sat,« tilføjer Gerrit Vinkers.

Dækket vil komme i flere forskellige dimensioner, men er i første omgang lanceret i 650/55 R26.5 med et loadindex på 171D.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.