En af landets første Q-traktorer i ilddåb under gyllesæsonen

23-årig landmand fra Hovborg har foreløbig skudt 5.000 kubikmeter gylle afsted med sin nye traktor.

Valtra vil gerne ind på markedet for bl.a. gyllekørsel hos maskinstationerne og større landbrug med sin nye Q-model.

Et af de steder, hvor det er lykkedes med den nylancerede traktor er hos Stenager Økogrise ved sydjyske Hovborg. Her har den 23-årige landmand Nicklas Kousgaard Jørgensen taget en af de først ankomne modeller i Danmark i brug under gyllesæsonen, fortæller han i et interview, som Valtra har sendt ud til fagpressen.

- Den har kørt 5000 kubikmeter gylle med både slangebom og nedfælder, og jeg kan allerede mærke, at den er af en helt anden kaliber end den leasede traktor, jeg havde. Den vejer en del mere, så der er ingen problemer i at komme igennem blød jord – på sigt betyder det også, at jeg kan komme i marken lidt tidligere på sæsonen, selvom vejret er ustadigt, og det betyder rigtig meget for mig, fortæller han om sin nye Valtra Q 305

Landmanden driver ca. 350 hektar jord, hvor hans fornemste opgave er at producere foder til bebriftens store produktion af frilandsgrise, som hans onkel og ca. 12 fastansatte medarbejdere tager sig af.

Det forventes, at traktoren kommer til at køre ca. 1.000 timer årligt. Den nye traktor er den største til dato på bedriften.

- Jeg kan mærke, at den har meget mere power end nogen anden traktor, vi har haft, så jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg bliver glad for at bruge den i marken. Derudover er der en kæmpe forskel at mærke på den trinløse gearkasse, siger han med henvisning til gearkassen, som Valtra sourcer fra Fendt-fabrikkerne i Tyskland.

I marts kunne Valtra fortælle til LandbrugsAvisen, at man i slutningen af måneden havde leveret de første 230 Valtra Q-modeller og havde bestillinger på omkring 1.700 stk. på kryds af tværs af markeder i hele verden. Traktoren produceres på fabrikken i Finland.

Ifølge bilstatistik.dk er der foreløbig indregistreret tolv enheder af den største traktor i serien, Valtra Q 305 i Danmark.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.