Frederik Jørgensen er Danmarks Bedste Lærling 2016

Den 20-årige Frederik Jørgensen blev vinder af konkurrencen Danmarks Bedste Lærling 2016. Deltagerne er rollemodeller, mener direktør for Dansk Maskinhandlerforening.

Der var tidspunkter, hvor stemningen kunne minde om den, man oplever i tv-programmer som »Vild med Dans« eller »Den Store Bagedyst«. Dog handlede det ikke her om smarte trin eller genstridige vandbakkelser, men det drejede sig i stor stil om at præstere og yde sit bedste med stor omtanke, når deltagerne skulle fejlfinde og reparere de på forhånd indlagte og drilske fejl på maskinerne.

Det handler naturligvis om konkurrencen Danmarks Bedste Lærling 2016, som de seneste to dage har været i gang på Erhvervsskolerne Aars. Og da alt nu er kommet til alt, er det 20-årige Frederik Jørgensen fra Lykke Smeden i Øster Tørslev, der står tilbage med palmerne og den eftertragtede titel.

På de næste pladser kom Christopher Toft Møller, Frost Traktor & Maskinservice, Jonas Holm, Sjørup Traktor og Mathias Larsen, Maskinland Grindsted.

I ekspertpanelets vurdering lød det om vinderen, Frederik Jørgensen, at han er »rolig, målrettet, struktureret og god til både samarbejde og diagnoseværktøjer«.

»Det er et stort skulderklap, og det har været en drøm, siden jeg startede på uddannelsen. Jeg har jo gået og joket med, at jeg gerne en dag ville vinde konkurrencen,« siger Frederik Jørgensen, der lykkedes med at holde hovedet koldt under hele konkurrencen, også da fejlsøgningen på en John Deere traktor drillede lidt.

»Frederik, hvad skal du lave i aften?«.

»Ja, vi må jo nok ud at have lidt pilsnere, og jeg slipper nok ikke for at give en omgang,« siger Frederik Jørgensen.

Heltestatus

I Dansk Maskinhandlerforening finder man, at konkurrencen har stor betydning for erhvervet.

»Konkurrencen her er meget vigtig for os, da den giver de unge landbrugsmaskinmekanikere en form for heltestatus, så de bliver rollemodeller for andre unge, som kunne tænke sig at komme ind i branchen. De får jo en uhyre bred og alsidig uddannelse, hvilket desværre også betyder, at de bliver meget attraktive for andre brancher, som faktisk stjæler vores medarbejdere,« siger Klaus Nissen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening.

Også for Erhvervsskolerne Aars har konkurrencen stor betydning:

»Vi er jo et af tandhjulene i branchen forstået på den måde, at vi og branchen har en fælles opgave omkring rekruttering af dygtige unge til faget. Og her er Danmarks Bedste Lærling en vigtig inspiration for de unge,« siger uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars, Ulf Givskov Bender.

Tre dommere

Danmarks Bedste Lærling foregik i år for fjerde gang, og som tidligere år er de fire finalister i konkurrencen blevet udsat for en række opgaver, der hver især består af en række delopgaver. Nogle forholdsvis oplagte, andre mere drilske.

Dommerpanelet var sammensat af tre personer, som hver især er eksperter inden for de maskiner, som finalisterne skulle arbejde på. Det var i år Jørgen Thomsen, Hardi, Per Pedersen, Case IH og Jørn Pedersen, Semler Agro - John Deere.

Bag Danmarks Bedste Lærling står Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal, LandbrugsMedierne og Erhvervsskolerne Aars. Grene Agro, der er arrangementets hovedsponsor, bidrog med præmier for omkring 22.000 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.