Kubota sender eltraktor til Europa

Kommer i de første lande til næste år.

Det her er næppe traktoren, som kommer til at løse en masse opgaver de næste par år hos danske landmænd.

Men at Kubota med sin nye LXe-261 er klar til at sende en elektrisk traktor ind på det europæiske marked er et af de første store bud i markedet på eldrevne traktorer.

I en pressemeddelelse udsendt fra den danske Kubota-importør, Nellemann Agro, oplyses det, at den nye traktor vil kunne lejes i udvalgte europæiske lande fra april næste år.

Den lille kompakttraktor har en beskeden effekt på 26 hk, men vil kunne bruges til opgaver som klipning, transport med mere i grønne områder – eks. i områder i byen, hvor man lægger vægt på nul emission af C02 og mindre støj. Traktoren er udstyret med uafhængig PTO og flere hydraulikudtag.

Ifølge Kubota er den udstyret med et lithium-ion batteri, der kan give power nok til tre-fire timers opgaver og kan lades op på en times tid – eks. under frokostpausen.

Få på markedet

Mens bilmarkederne for tiden dominieres af eldrevne nyheder, og antallet af entreprenørmaskiner med eldrift stiger voldsomt, så er det stadig "early days" på traktormarkedet.

Kubota er dog langt fra den eneste traktorproducent, som har haft udviklingsfolkene i gang med at fremstille en eldrevet traktor. En række store producenter som Agco og John Deere har løbende vist prototyper, men ingen af de helt store spillere på det europæiske marked har endnu sendt en eldrevet traktor på markedet.

I USA er start-uppen Monarch Tractor med CNH som medinvestor også ved at lancere en eldrevet traktor, som i første omgang er tiltænkt at køre på vinfarme og andre steder, hvor kravene til antal hestekræfter ikke er enormt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.