Måske Danmarks bedste: - Vi har jo valgt det her for at undgå at sidde stille

Jens Frost Hedegård elsker at reparere pressere og gearkasser.

Hvorfor vinder du DBL?

Det spørgsmål får man ikke lige Jens Frost Hedegård til at svare meget bekræftende på kort før, at han skal i kamp om titlen som Danmarks Bedste Lærling Landbrugsmaskinmekaniker 2022(DBL).

- Det vil jeg ikke sige, at jeg gør. Om det er en fordel, ved jeg ikke, men jeg har skruet på mange forskellige ting. Jeg har også skruet på Polaris, hvis det skal være det. Nede i Sakskær (på lærepladsen red.) laver vi alt, hvad vi kan tjene en krone på. Om det er en gammel gravemaskine, så kan vi også lave det, hvis kunden har det, fortæller han forud for mesterskabet, der afholdes på Agromek i Herning fra 29. november til 2. december.

Hvorfor tager du uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker?

- Det er nok bare fordi, at jeg ikke har ro til at sidde på en stol hele dagen. Det er som regel en rimelig varieret hver dag. Og vi får lov til at komme ud i det gode vejr. Det giver en bekræftelse, at man får tingene til at køre, efter at de hverken kunne det ene eller andet.


Hvad ville være alternativet for dig?

- Jeg var egentlig opsat på, at jeg skulle ud at køre maskiner. Men så var jeg ude at skrue i en sommerferie, og man kan altid komme ud at køre, siger han og forklarer, at lønchecken også lokker bedre i denne del af landbrugets følgeerhverv.


Hvad er mest spændende at lave?

- Jeg har fået lov til at lave en masse ballepressere sammen med en svend. Det er også spændende at lave gearkasse. Generelt er det at prøve noget forskelligt. Man kan ikke være ekspert på alt, så det er bedre at prøve noget forskelligt, mener han.


Hvad er drømmen på den lange bane?

- Når jeg er færdig, så har jeg fundet et job, hvor jeg skal ud at skrue. Det tror jeg er det primære. Det med at være selvstændig... jo, måske en lille sideting. Men eget stort firma, nej, jeg gider ikke alt det med kontorarbejde. Vi har valgt det her for at undgå at sidde på pinden, siger han.


- En rigtig håndværker

Hos Skjern Maskinforretning roser afdelingsleder Flemming Albæk fra afdelingen i Sakskær sin DBL-lærling for at være god til at sætte sig ind i mange ting - og få det videre ud i fingrene.
- Han er god til at få puttet det ud i fingrene, visualisere det og huske det, han ser. Han har enorm interesse i det og i at sætte sig ind i det. Han er en dygtig håndværker, som kan drive det vidt, siger han.
Afdelingslederen har selv et eget værksted, hvor han nørder lidt med biler - også her deltager Jens af og til.

Faktaboks

Rundt om Jens

  • 21 år.
  • Bor i Nr. Nebel.
  • Bliver udlært i januar 2023.
  • Skruer også gerne på biler i fritiden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.