Maskinerne kører selv på Borgeby
Semler Agro har to selvkørende maskiner til at trille rundt på Borgeby med udstyr fra Precision Makers. Vi skal vise, hvad vi rent faktisk er i stand til, er meldingen.

Autonome traktorer er vist før, men på Borgeby Fältdager har Semler Agro en traktor og en selvkørende multimaskine kørende - helt uden indgriben og nogen chauffør på maskinerne.

Selvom den autonome verden er ny og meget lidt udbredt, så er det et spændende område, som Morten Skau Foged, ansvarlig for Semler Agro Solution Center, ser frem til at få en række erfaringer med.

»Vi skal ud og have nogle erfaringer. Og så skal vi vise, hvad vi rent faktisk er i stand til på området,« fortæller Morten Skau Foged.

Semler Agro fik i slutningen af 2016 agenturet for hollandske Precision Makers, der er specialiseret i at lave systemer, som gør det muligt for maskiner at køre selv. Indtil videre har Solution Centeret, der fungerer som en selvstændig enhed under Semler, tre traktorer ude at køre i Danmark. Men han erkender, at systemet indtil videre ikke nået til primær-landbruget - endnu.

Det er jo tanken at vi kommer dertil på sigt. Og der er intet til hindre for det rent teknologisk. Men vi har en hindring i form af lovgivningen, ligesom bil-verdenen, at maskinerne ikke må køre af sig selv på offentlig vej. De skal holde sig på privat grund/jord. Så er der ingen problemer,« forklarer han.

Systemet, der består af censorer, en fysisk kofanger og en windows-baseret terminal koster mellem 350.000-400.000 kroner at få monteret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.