Spaderulleharven genfødt af Claydon
Med navnet Terrastar - og en opbygning der virker velkendt - har Claydon introduceret en spaderulleharve til øverlig jordbehandling

Britiske Claydon der er kendt for direktsåmaskiner og ukrudtsstrigler, har introduceret en ny harve. Den virker som de velkendte spaderulleharver, hvor to skråtstillede aksler med tætsiddende knive skærer knolde fri og mikser dem med halm og stub.

Terrastar bliver vist på den britiske maskinmesse, Lamma, og modvirker ikke Claydons strategi med at behandle jorden mindst muligt.

»De roterende knive skærer små lommer i jorden, men holder samtidig jordoverfladen intakt, så den kan bære de efterfølgende maskiner« forklarer firmaet i en pressemeddelelse.

Terrastar-harvningen skal først og fremmest få ukrudt og spildkorn til at gro, samt jævne overfladen. Den kan dog også genskabe en drænende effekt i sammenkørt jord. Endelig er den hård ved sneglene, og harvningen kan efterfølges af strigling, eftersom den nu har mere løst materiale at arbejde med. For at holde en øverlig arbejdsdybde har harven bærehjul.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.