Terrasem kan styre alle udløb individuelt
Pöttinger Terrasem blev demonstreret i Tjekkiet med både sektionskontrol og Wave Disc bølgeskær.

Der er efterhånden mange muligheder for udrustning på de kendte Terrasem såmaskiner fra østrigske Pöttinger - og en af dem tiltrak opmærksomhed, da den sammen med andre nyheder blev demonstreret for omkring 40 journalister på marker i Tjekkiet, hvor også Pöttingers nye fabrik befinder sig.

Maskinen, som blev demonstreret i Tjekkiet, var udstyret med sektionskontrol, hvor alle udløb kan styres individuelt via traktorens GPS-signal.

»Dette er særdeles fordelagtig for at reducere overlap i kiler og ved forland, hvorved omkostninger til udsæd reduceres. Ligeledes minimeres svampevækst i afgrøden, da planterne ikke står tæt, men helt ens planteantal pr. kvadratmeter på hele arealet«, siger Pöttinger Danmarks danske salgschef, Lars Andreasen.

Maskinen, der blev fremvist i Tjekkiet, havde ligeledes Wave Disc eller bølgeskær, om man vil, hvilket giver minimal jordforstyrrelse og reducerer fordampning af vand ved såbedsforberedelse. Bølgeskærene betyder også ifølge Pöttinger, at maskinen bliver 14 procent nemmere at trække for traktoren, hvilket igen giver brændstofbesparelse.

Den store bugserede Pöttinger Terrasem, der fås både med og uden gødningsplacering. fås i arbejdsbredder på tre, fire, seks, otte og ni meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.