Ugens Maskine: Annaburger sneglevogn til de kræsne
Annaburger sneglevogn, der rummer 36 kubikmeter, gør tjeneste hos godserne under Den Suhrske Stiftelse på Midtsjælland.

»Jeg hader at gå ned på kvalitet, så jeg valgte en Annaburger, da jeg vurderede, at det var det bedste, jeg kunne finde. Jeg valgte også hjul med en større diameter, og den er helt stabil at køre med, også når den er fyldt helt op«.

Ordene kommer fra Bo Jung, der er godsforvalter hos Den Suhrske Stiftelse på Midtsjælland - nærmere bestemt godserne Bonderup, Merløsegaard og Nr. Eskilstrup, hvor man i alt driver omkring 900 hektar landbrugsjord. Her har man valgt en ny strategi med høstlogistik med pendlervogn i marken og lastbiler til videre transport. Og her kom en ny Annaburger sneglevogn ind i billedet.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Annaburger HTS 33.16 sneglevognen.

1. 40 kubikmeter med top

Annaburger HTS 33.16 vognen med et rumindhold på 36 kubikmeter i strøget mål og små 40 kubikmeter med top er med hydraulisk affjedret undervogn og tvangsstyring på forreste og bagerste aksel. Vognen er skoet med dæk fra Alliance i størrelsen 600/60 R 30.5. De høje dæk giver nemmere trækkraft og stor trædeflade.

2. Hurtig aflæsning

En kraftig hydraulisk justerbar tømmesnegl på 55 centimeter i diameter sørger for hurtig aflæsning med 15 kubikmeter i minuttet.

3. To-tre tankfulde

Hos Den Suhrske Stiftelse lader man normalt vognen tage to tankfulde fra mejetærskeren ad gangen for ikke at trykke unødigt på jorden, men den kan sagtens tage tre, hvis man kører med to mejetærskere, eller der ikke lige står en lastbil klar. Pendler sneglevogne er ifølge importøren, Stroco-Agro ved Hammel, blevet mere og mere populære på de bedrifter, hvor logistikken peger i retning af lastbiler til transporten fra mark til lager.

4. Fyldesnegl

Alle sneglevogne fra Annaburger kan udstyres med fyldesnegl til fyldning af såmaskine og gødningsspreder. Et dobbeltkammer system til eksempelvis separat fyldning af gødning og korn på en såmaskine findes også i programmet.

5. Større version

På Agritechnica 2017 lancerede Annaburger en endnu større version, HTS 34.16, som tager 46 kubikmeter i strøget mål, og den supplerer det eksisterende program. Men det er ikke bare rumindholdet, der er større. Vognen har en nyudviklet tømmesnegl, der med en større diameter på 60 centimeter giver en effektiv og hurtig aflæsning af lasten med 20 kubikmeter i minuttet. Aflæssehøjden er også øget på aflæssesneglen. Den kan nå op i en højde på 5,7 meter, så selv de største og højeste lastbiltrailere kan fyldes. Rækkevidden på sneglen er på over tre meter. På Agritechnica var vognen udstillet med vejeudstyr, ligesom et nyt hydraulisk hjultræk, Agro Drive, udviklet af akselfabrikanten BPW, blev præsenteret på vognen.

Se mere i den nye udgave af LandbrugsAvisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.