Ugens maskine: AP øger kapaciteten med X-line
En ny serie gyllevogne fra AP Gyllevogne i Nykøbing Mors er forbedret på adskillige punkter. Den læsser nu 30 pct. hurtigere.

Når AP Gyllevogne i Nykøbing Mors lancerer en ny serie gyllevogne, er opmærksomheden stor. Således også på Agromek, hvor producenten lancerede den nye X-line serie, der kommer i versioner fra 15 til 35 ton.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om den nye AP X-line.

1. Læssekapacitet

X-line er et udtryk for flere forbedringer. Først og fremmest er læssekapaciteten øget med 30 procent. Det er sket ved hjælp af et nyt 10-tommers tårn, hvor man også har fået et bedre flow og dertil en tømmepumpe i en kraftigere udgave.

 

2. Otte ton i liften

Liften til nedfælderen bagtil er blevet kraftigere. Den tager nu otte ton, en konsekvens af, at nedfælderne bliver større og større.

 

3. 12 til 36 meter

Den 28 ton AP X-line blev på Agromek-standen vist med en 30 meter bom, men den kan også bestykkes med den bredeste mulighed på 36 meter eller den mindste på 12 meter.

 

4. Store hjul

Det er 28 ton versionen, der sælges flest af. Den er forholdsvis kompakt og har en egenvægt på 15 ton. Hjulene er store med en diameter på 2,05 meter, og det giver god bæreevne, ligesom der kræves mindre trækkraft. Den fås dog også med andre hjulstørrelser.

 

5. Trykføler i tanken

28’eren har en trykføler, som måler mængden i tanken, således at man kan nøjes med at fylde den op til 25 ton, så den må køre på offentlig vej. Også NIR-sensor er en mulighed.

Læs mere om nyheden i den seneste udgave af LandbrugsAvisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.