Ugens maskine: Danfoil med overvågning af fejl
Marksprøjten Airhammer fra Danfoil er en trestjernet Europa-nyhed på Agromek.

Den nordjyske producent af marksprøjter, Danfoil i Svenstrup er kendt for at gå sine egne veje, og ofte udløser producentens løsninger stor anerkendelse. Et godt eksempel er Danfoil Airhammer, en 10.000 liters marksprøjte, som nu er udstyret med autodetektion af kabelbrud - og netop det har udløst tre stjerner op til årets Agromek.

Efter ønske fra landbrug i blandt andet Østeuropa har den danske producent udviklet en sprøjte med en tankkapacitet på 10.000 liter. Med producentens egne ord er det nok verdens største, målt i kapacitet, da den vil kunne sprøjte op til 300 hektar pr. fyldning.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Danfoil Airhammer.

Overvågning af ledningssystemet

Den største nyhed på Airhammer er autodetektion af kabelbrud, som er et system, der holder øje med, om der sker fejl eller har været fejl i ledningssystemet. Det giver en meget hurtigere og mere præcis fejlfinding, da servicemontøren kan finde fejlen, selv om den er ”periodisk forsvundet”.

 

Under vandret

Udover den øgede kapacitet har AirHammer blandt andet fået nyt bomophæng til 36 meter bom og styring, der kan gå under vandret og bevæge siderne uafhængigt af hinanden.

 

Nyt joystick

Et nyt komfort joystick indeholder fem proportionale funktioner og seks digitale knapper. Via de to proportionale ruller foran på joysticket reguleres hastigheden af bommens vinger trinløst, hvilket ifølge producenten giver en god føling med bommen.

 

Autokalibrering

Desuden kan den nye marksprøjte udstyres med autokalibrering af injektionspumper. Her kan brugeren kalibrere alle injektionspumper på én gang, direkte fra kabinen på under to minutter. Det gør arbejdsgangen med kalibrering væsentlig hurtigere, og brugeren undgår at skulle i kontakt med det aktive stof.

 

Tre stjerner

Danfoil AirHammers nye finesser har tilsammen betydet, at den er kåret som en trestjernet Europa-nyhed på Agromek 2018.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.