Ugens maskine: Enkle løsninger gør Kverneland FastBale hurtig
Kverneland FastBale er en kompakt og på mange måder enkel maskine. Men den får arbejdet gjort markant hurtigere end en almindelig kombipresser.

Der var ingen tvivl om, hvad det handlede om, da vi forleden fik demonstreret den nye Kverneland FastBale rundballepresser hos den ene af de foreløbig to danskere, der har investeret i maskinen, landmand og maskinstationsejer Christian Gaardbo i Sindal i Nordjylland. Det handlede om hurtighed. Det særlige ved en Kverneland FastBale er første og fremmest, at den ikke behøver at stoppe op, når den skal smide en wrapballe fra sig på marken. Det sker under kørslen.

»Der er mange ting, der er med til at gøre vores FastBale unik. En af dem er dens fysiske størrelse. FastBale presseren er nemlig en meget kompakt maskine set i forhold til andre kombipressere på markedet. Det er en detalje, der ofte har stor betydning, da mange af de arealer, der typisk wrappes er de mindre stykker med ringe adgangsforhold, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at komme med snitterholdet«, siger produktspecialist hos Kverneland, Mathies Tang-Jensen.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Kverneland FastBale:

1. Enkelhed

Man vil bemærke, at den er relativt enkel, når man åbner sideskærmene. Her er ikke en masse bevægelige dele, som der normalt er mellem presser og wrapper for at få overført ballen. Her triller ballen selv ved egen kraft direkte fra hovedkammeret og ud på wrapperen. Det er en enkel og hurtig løsning.

 

2. Kamera-overvågning

FastBale køre som standard på Isobus og med LS hydraulik, hvilket er med til at sikre nem sammenkobling og betjening. I Isobus skærmen har man overblik over processen via en animation af presseren, således at chaufføren selv kan være med til at hæve kapaciteten. Hvis der tilvælges kamera og dobbelt skærm, kan bagenden og wrapperen ligeledes overvåges fra kabinen, samtidig med at maskinen kan overvåges og betjenes i den anden del af skærmen.

 

3. Stor snitrotor

Presseren er standard udstyret med en snitrotor på 800 mm med mulighed for nem omskiftning mellem 6-12-13 eller 25 knive. Både til- og frakobling af snitter samt sænkning af dropflooren styres let fra terminalen.

 

4. Fås med ballevender

Presseren kan udstyres med ballevender, således at ballerne afleveres på den flade side, hvor der er mest plastik på ballen. Aflæsning og ballevending sker også non-stop og automatisk. Alternativt kan wrapperen bruges som samlebord, således at ballerne aflægges på række, som det kendes fra bigballepresserne ved at koble automatikken fra.

 

5. Automatik

Generelt kan presseren sættes op til at køre fuldautomatisk, således at chaufføren blot skal koncentrere sig om at styre traktoren. Alternativt kan diverse automatiske funktioner fravælges som f.eks. den automatiske aflæsning af ballen efter endt wrapning, hvilket kan være en fordel, hvis man ønsker at samle ballerne, eller når der presses forland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.