Video: Bil møder gyllevogn

Ny kampagne skal mindske ulykker, hvor landbrugsmaskiner er involveret.

Antallet af trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer er involveret, skal ned. Derfor er politiet i Midt- og Vestjylland og landbrugserhvervet gået sammen om en trafikkampagne, der lanceres i dag, d. 26. marts.
 
Kampagnens omdrejningspunkt en animationsfilm, der kærligt og ærligt sætter spot på, hvordan vi gebærder os i trafikken, og hvordan vi sammen kan gøre vejene mere sikre.

"Vi er i landbrugssektoren bevidste om, at vi fylder meget på vejene, og at vi skal gøre vores for at nedbringe antallet af ulykker. Vi begyndte derfor at arbejde på en trafiksikkerhedskampagne. Da vi samtidig blev inviteret til et møde af Midt- og Vestjyllandspoliti for at sætte fokus på trafiksikkerheden med langsomtgående køretøjer var det oplagt at arbejde sammen," fortæller Mogens Kjeldal Danske Maskinstationer & Entreprenører.

Han er tovholder for Færdselsgruppen, der står bag kampagnen. Gruppen består af medlemmer fra forskellige organisationer med tilknytning til landbruget.

Politi vil skabe tryghed

Hos Midt- og Vestjyllands Politi konstaterer man, at der hvert år er for mange ulykker med landbrugskøretøjer på regionens mange landeveje.

"Det er en stor udfordring for os, og vi vil gerne gå gerne nye veje for at finde løsninger, der skaber tryghed på vejene for både føreren af de langsomtgående køretøjer og bilisterne," fortæller leder af færdselsafdelingen, Henrik Glintborg.

"I gruppen var den første tanke, at kampagnen alene skulle rettes mod maskinførerne. Men vi fandt ud af, at det var vigtigt at nå en langt bredere målgruppe. Det centrale har været at vise, hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden sikkert på vej," fortæller Kathrine Blæsbjerg fra Landbrug & Fødevarer, som koordinerer trafikkampagnen for Færdselsgruppen.

"At ændre adfærd er meget svært. Det kræver, at vi står sammen og holder fast i et langt træk. Men jeg vil gerne understrege, at små hensyn gør en stor forskel," siger Henrik Glintborg.
 
 

Faktaboks

Færdselsgruppen består af: Danske Maskinstationer & Entreprenører, Dansk Agroindustri, Danske Sukkerroedyrkere, Dansk Maskinhandlerforening, SEGES og Landbrug & Fødevarer. Kampagnen er støttet af Østifterne.

Emneord video, ulykke

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.