Musen mod elefanten - men hvem er hvem?

For et halvt år siden var der én maskinhandel her i Randers. Nu er der tre indenfor få meters afstand. Rammerne er som nat og dag.

Agco-parts.

Hvis du er kronjysk landmand og skal en tur i Bauhaus i udkanten af Randers og vil kombinere turen med indkøb af reservedele til din MF-traktor, så har du nu to muligheder indenfor få hundrede meter i Randers.

Enten svinger du ind, hvor du igennem flere år har hentet dine Agco-parts på Bronzevej. Her ligger det nye HCP Maskincenter i det hedengangne Jysk Maskincenter.

Ovre ved det ene hjørne hos HCP starter Hjallerup Maskinforrentnings nye afdeling med adresse på Nikkelvej. Målt i kvadratmeter ligner det musens leg med elefanten. 650 mod 9.000 kvm. Men driller øjnene, når den fysisk klejne afdeling drives af landets største Agco-forhandler?

På den anden side undgår det ikke at syne, at Deutz-Fahr importøren, HCP Danmark, har slået sig ned i Jysk Maskincenters velvoksne lokaler. Malingen har fået en moderne olivengrøn tone, og en antik International lastbil med historisk H.C. Petersen logo tager imod. Men stedets nylige fortid i Agco-regi er langt fra eroderet. Et større Agco-reservedelslager er intakt, jeg møder MF-traktorer i værkstedet, og der er stadig 9.000 kvm i bygningerne – hvoraf direktør og medejer Anders Vester fra den gamle maskinhandel, JMC, lejer sig ind og sælger maskiner fra en lille del af området. HCP Maskincenter skal også dele kvadratmeterne med resten af koncernen, så den store halkapacitet kommer til at fungere som et nyt nationalt showroom for bl.a. den nye stjerne på Bronzevej, Deutz-Fahrs traktorprogram, oplyses det.

»Det er vigtigt for os, at vi kan hjælpe alle kunder. Vi servicerer de gamle kunder på stedet, og vil også gerne yde en god service og give alle tryghed i at handle med os i fremtiden. Men vi er tålmodige, og så behøver vi nødvendigvis ikke al pladsen. Planen er, at vi gerne lejer noget ud til andre virksomheder i landbrugsfamilien«, fortæller afdelingsleder Aksel Gaardsted.

Salgsdirektør Kurt Harbo står klar bag de hvide murstensmure i Hjallerups modstykke. Den gamle TDC-bygning viser han ubekymret frem, selvom han slet ikke har de samme rammer som naboen.

»Jeg har m2 nok i vores andre afdelinger. Her skal vi bare være så meget ude hos kunden som muligt. Vi får fire værkstedspladser, og det brugte kører vi direkte til brugtcentret i Hjallerup«, fortæller han. Naboskabet ser han nærmest som en fordel.

»Vi ser i andre brancher, at konkurrenterne ligger i klynger. Hvis du kører ind det ene sted, så kan du også svinge forbi den anden«.

Faktaboks

Traktorklynge i Randers

  • I november åbnede HCP nyt maskincenter i JMC’s gamle afdeling. 
  • Siden er Hjallerup Maskinforretning kommet til som nabo. 
  • Eks-JMC-chef Anders Vester sælger også maskiner her. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.