Nyt studie: Økokød og mælk er sundere

Økologisk mælk og kød indeholder flere gavnlige stoffer. På nogle områder har konventionel mælk dog fordele.

Et nyt, videnskabeligt studie viser, at økologisk kød og mælk indeholder 50 procent ekstra omega-3-fedtsyrer, der er vigtige for menneskers sundhed.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Den videnskabelige artikel, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Nutrition, ledt af University of Newcastle, men har forskere i gruppen fra en række lande, heriblandt Danmark. Forskningen sammenligner videnskabelige forsøg fra en række lande.

Ifølge forskerne vil man samlet set få 1,5 procent ekstra omega-3-fedtsyrer i hele ens diæt, hvis man i stedet for konventionel mælk drikker økomælk.

Økologisk mælk indeholder op mod 40 procent mere linolsyre og har en anelse højere koncentrationer af jern, E-vitamin og nogle carotenoider.

Mere end hver 10. mælkebonde søger støtte til reduktionKvæg · Økonomi 23. september · 13:53

Til gengæld indeholde konventionel mælk ekstra selenium og 74 procent ekstra jod. Stofferne er vigtige for den sundhedsmæssige udvikling.

Jod - der i Danmark tilsættes salt - er især vigtige for gravide. Ifølge en af forskerne er mælk den vigtigste jodkilde i diæten - og derfor er det lavere jodindhold et reelt problem, hvis man har jodmangel.

Økologisk kød indeholder lidt desuden lidt færre mættede fedtsyrer, der er skadelige i forhold til hjertekarsygdomme.

Tidligere i år har danske forskere været ude med synspunktet om, at det er umuligt at bevise, at økologi er sundere end konventionelle fødevarer.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad hedder det salgsselskab, som Prins Joachim og andre godsejere driver i fællesskab?

  • De Syv Slotte

  • De 5 Gaarde

  • Deres Dagligvarer

  • De 4 Gaarde

Det var rigtigt

Det var forkert