Betalt indhold af Limagrain

Video: Undgå tørkeskader og få højere udbytte

Hvordan kan man undgå tørkeskader? Landmænd på årets grovfoderdag ved Sivkro blev indviet i hemmeligheden bag et særligt biomolekyle, der kan udløse majsplantens eget "immunsystem".

I forbindelse med den store Grovfoderdag i Sønderjylland i starten af september, der blev afholdt på forsøgsmarken ved Sivkro nær Løgumkloster, kunne man blive opdateret på den nyeste viden om forsøg og praksis med græs og majs. 

Indlæg fra firmakonsulenter og lokale kvæg- og grovfoderrådgivere gav indblik i, hvordan de forskellige majssorter har klaret sæsonen, og hvilke nye bejdsninger der er på vej fra majsudbyderne.

Vi ser meget hurtigere genvækst efter tørkeskader, mindre tørkeskader og meget hurtigere genvækst efter DFF- og MaisTer-skader.

Mindre tørkeskader og hurtigere genvækst

I videoen herunder fortæller salgs- og marketingchef Andreas B. Andersen fra Limagrain om deres opdaterede bejdsninger. STARCOVER Pro bejdsningen har i år fået tilsat et særligt signalmolekyle, som beskytter og kan gendanne cellevægge og cellemembraner i planten. Molekylet aktiverer planternes naturlige forsvarsmekanisme, hvilket giver dem mulighed for at forberede sig på stressende situationer, såsom tørke eller ekstreme temperaturer.

- Vi ser meget hurtigere genvækst efter tørkeskader, mindre tørkeskader og meget hurtigere genvækst efter DFF- og MaisTer-skader, fortæller Andersen, og uddyber: I de medium tørketryk ser vi op til 4,5 % merudbytte ved at have det her signalmolekyle her i. Det er jo ikke en sikring mod tørke, men måske kunne det hjælpe lidt på det i hvert fald.

I videoen kan du høre mere om, præcis hvordan signalmolekylet virker.

Kom fugleproblemerne til livs

Hvis man er en af de mange, der døjer med fugleproblemer, anbefaler Andreas B. Andersen Limagrains nye fuglebejdsning KORIT Pro. Mikronæringsstoffer i form af Zink og Mangan sørger sammen med bakterien fra Starcover bejdsningen, der beskytter rødderne og sikrer et stører fosfor optag, for at majsen fremspirer og gror hurtigere, specielt under kølige forhold. Derved mindskes perioden, hvor frøene er udsat for svampe og fugleangreb.

- Er man bare lidt i tvivl, så ville jeg vælge den, og så slipper man for at gå og bekymre sig om de fugle, siger Andersen i videoen.

Faktaboks

STARCOVER Pro består af: 

Redigo M

Bakterie

Mangan & Zink

Signal Molekyle

KORIT® Pro består af:

KORIT®

Redigo M

Mangan & Zink

Bakterie

På Limagrains hjemmeside kan du finde mere information om bejdsningerne: www.lgseeds.dk 

Emneord sponsoreret, Limagrain, STARCOVER Pro, KORIT Pro, tørkeskader, biomolekyler, genvækst, beskyttelse, højere udbytte, bakterier

Betalt indhold af Limagrain

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.