EU-parlamentet vil give glyphosat syv års godkendelse

To tredjedele af parlamentet stemte ja til resolution om glyphosat i dag.

EU-parlamentet stemte onsdag ja til en resolution om det stærkt debatterede stof glyphosat, der bruges til ukrudtsbekæmpelse.

Dermed anbefaler EU-parlamentet, at glyphosat får en syvårig godkendelse.

Bestemmer ikke

EU-parlamentet har stemt om det, fordi parlamentets miljøudvalg ønskede det, men det er ikke parlamentet, der bestemmer, påpeger Jens Rohde medlem af EU-parlamentet for de radikale. Han stemte nej til resolutionen.

»Det har ingen indflydelse, men det er et signal om, hvor parlamentet står,« siger han.

EU-kommissionen har lagt op til 15 års godkendelse af glyphosat, men kunne i første omgang ikke samle et kvalificeret flertal. Derfor skal det op igen 18. maj i et EU-udvalg. Og EU-parlamentet har altså nu sendt et signal til EU-kommissionen.

Ifølge Jens Rohde består den resolution, der er vedtaget af en masse enkeltelementer.

»Det er et juletræ, der stikker i alle retninger,« siger han.

Også Venstres parlamentsmedlem, Morten Løkkegaard, stemte nej til resolutionen.

”Det har været en religiøs debat. Jeg mener sådan noget skal være videnskabeligt funderet. Jeg havde hellere set, at der ikke havde været en afstemning,” siger han.

Den liberale gruppe var splittet i sagen, hvor den ene halvdel var for og den anden imod.

»Vi var mere splittet, end vi plejer,« siger han.

Stemte ja

Jørn Dohrmann, medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti, pointerer, at der inden for rammerne af den relevante forordning allerede findes mulighed for at trække tilladelsen tilbage, hvis man finder det nødvendigt.

Derfor mener DF, at EU lige så godt kan forlænge godkendelsen med 15 år.

»Er nogen bekymret skal vi have kigget det efter, men nu giver det os med syv år tid til mere forskning på området,« siger han.

Redigeret onsdag 13. april: Jørn Dohrmanns holdninger specificeret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.